27.11.16

Κάτι τρέχει μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας! Πούτιν και Ερντογάν συνεχώς σε επικοινωνία για τη Συρία


Δύο τηλεφωνικές επικοινωνίες σε λιγότερο από 48 ώρες είχαν Πούτιν και Ερντογάν. Στην πρώτη ,σύμφωνα με όσα αξιωματούχοι από την Άγκυρα είπαν συζητήθηκε ο θάνατος τεσσάρων στρατιωτών στη Συρία! Για τον οποίου πάρχει ένα ερώτημα: οι τουρκικές δυνάμεις επλήγησαν από τις συριακές ή τις ρωσικές αεροπορικές επιδρομές; Τα τηλεφωνήματα Πούτιν-Ερντογάν και όσα από την Άγκυρα διαρρέουν οδηγούν όπως είναι φυσικό πολλούς να σκεφτούν ότι η Ρωσία έδωσε ένα μάθημα στην Τουρκία,ακριβώς ένα χρόνο μετά από την κατάρριψη του ρωσικού SU-24 από τουρκικά F-16.

Να υπενθυμίσουμε ότι η εκπρόσωπος του Ρώσου ΥΠΕΞ ,Μ.Ζαχάροβα είχε χρησιμοποιήσει αυτή την έκφραση περί μαθήματος που πρέπει να έχει πάρει η Τουρκία. Μιλούσε βεβαίως…γενικώς και δεν συνέδεσε τη δήλωσή της με την επίθεση κατά τουρκικών δυνάμεων από αέρος,στο έδαφος της Συρίας.
Και στη δεύτερη τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν και Ερντογάν συζήτησαν για τη Συρία…
Την ίδια ώρα ο  εκπρόσωπος τύπου του τουρκικού ΥΠΕΞ απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την επίσκεψη αντιπροσωπείας Τούρκων πολιτικών και επιχειρηματιών στην Κριμαία την Παρασκευή 25/11 ανέφερε ότι για την επίσκεψη αυτή δεν είχε ενημερωθεί το τ/ΥΠΕΞ και δεν είχε δώσει έγκριση.
Ο Τούρκος αξιωματούχος δήλωσε ότι η Τουρκία σέβεται απόλυτα την ανεξαρτησία της Ουκρανίας και της Κριμαίας.
Το  Sputnık αναφέρει ότι η Ουκρανική Κυβέρνηση διέταξε έρευνα για την επίσκεψη αυτή.
Κάτι τρέχει μεταξύ Μόσχας και Άγκυρας.

militaire