12.11.16

Η διεφθαρμένη γραφειοκρατία των Βρυξελλών απειλεί το Ν.Τραμπ - Τι είπε ο Π.Μοσκοβισί


του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Είναι σαφές ότι η ΕΕ έχει «λυσσάξει» με την εκλογή του Ν.Τραμπ στην αμερικανική προεδρία και ετοιμάζει να θέσει στην «μαύρη λίστα» των φοροφυγάδων τις ΗΠΑ και τον ίδιο τον Αμερικανό Πρόεδρο σαν να έχουν να κάνουν με χώρα τύπου... Μαλάουι και κάποιον... φύλαρχο
 
Σύμφωνα με την Κομισιόν η λίστα της ΕΕ με τους φορολογικούς «παραδείσους» έχει αρχίσει να παίρνει μορφή μετά τα LuxLeaks και τα Panama Papers
 
Ο ίδιος ο Επίτροπος Pierre Moscovici δήλωσε ότι ΗΠΑ και Τραμπ είναι υποψήφιοι να μπουν εκεί!
 
Ο Pierre Moscovici αρνήθηκε να αποκλείσει το ενδεχόμενο οποιαδήποτε να «καταδικαστεί» από την ΕΕ συπεριλαμβανόμενων και των ΗΠΑ μόλις έγινε γνωστή δηλαδή η εκλογή Ν.Τραμπ για τον οποίο ο Μοσκοβισί έκανε ιδιαίτερη αναφορά.
 
Ο Ν.Τραμπ ήταν ο πρώτος προεδρικός υποψήφιος μετά τον Richard Nixon που δεν δημοσιοποίησε τις επιστροφές φόρων λέγοντας ότι ήταν «περίπλοκες και ανολοκλήρωτες».
 
Ο ίδιος ο Μοσκοβισί αποκάλεσε τον δισεκατομμυριούχο «λαϊκή πρόκληση» προφανώς ξέχασε να ρωτήσει τους Αμερικανούς ψηφοφόρους που τον εξέλεξαν.
 
Ο Ευρωπαίος Επίτροπος εξέφρασε το «όραμά» του για όλες τις χώρες και την πρότασή του για μια κοινή Φορολογική Βάση.
 
Δίνοντας συνέντευξη στο Euractive.com είπε στην ερώτηση για το εάν μπορεί υποθετικά να μπει οποιαδήποτε χώρα στην μαύρη λίστα της ΕΕ ότι «έχουμε έναν Αμερικανό πρόεδρο σε αναμονή ο οποιος αρνήθηκε να δημοσιοποιήσει τις επιστροφές φόρου του.»
 
Ερωτηθείς εάν οι ΗΠΑ μπορούν να είναι στην λίστα αυτή είπε «δεν θα πω ποιος θα μπει στην λίστα επειδή είμαστε στην διαδικασία. Ο στόχος μας είναι στο τέλος κανείς να μην είναι στην λίστα αυτή αλλά να τηρούν όλοι τα απαραίτητα στάνταρντς. Αλλά όλες οι χώρες θα πρέπει να εκπληρώνουντα κριτήρια. Ο Αμερικανός πρόεδρος ο ίδιος μπορεί να θεωρεί τον εαυτό του  προειδοποιημένο.
 
Αρνήθηκε να δώσει πληροφορίες και αυτό δεν άλλαξε το εκλογικό αποτέλεσμα. Παράξενη χώρα όπου κάποιος μπορεί να φοροαποφεύγει».
 
Μάλιστα δηλαδή η ΕΕ ενοχλείται για την ελευθερία στην ροή κεφαλαίων των ΗΠΑ και θέλει να τις κάνει σαν τα «μούτρα» της με λιτότητα και φόρους στον Θεό ακόμα και για την αναπνοή.
 
Και πως θα αναγκάσει την υπερδύναμη να το κάνει αυτό; Οι ΗΠΑ ως γνωστόν είναι ο μεγαλύτερος εισαγωγέας προϊόντων της ΕΕ. Ο Ν.Τραμπ θέλει οι εισαγωγές να σταματήσουν και οι ΗΠΑ να παράγουν όπως παλιά στο έδαφός τους τα πάντα.
 
Εάν γίνει αυτό η ΕΕ και ειδικότερα η Γερμανία απλά καταστράφηκε, τελείωσε και φυσικά και όσοι θα συνεχίσουν να ακολουθάνε τους «πουθενάδες» των Βρυξελλών. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να καταλάβει το εγχώριο πολιτικό σύστημα.