10.11.16

Συγκλονίζει η κατάθεση της Αγγελικής Νικολούλη στη δίκη για τη δολοφονία του Κωστή Πολύζου


Το πρωί της Πέμπτης άρχισε εκ νέου η εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης του Κωστή Πολύζου, του 23χρονου από τη Σιάτιστα Κοζάνης, για τη δολοφονία του οποίου κατηγορούνται η μητέρα του και ο πατριός του.
Στη δίκη παραβρέθηκε και η δημοσιογράφος, Αγγελική Νικολούλη η οποία κατέθεσε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καστοριάς όλα τα στοιχεία που ήρθαν στα χέρια της - μέσω της εκπομπής «Φως στο Τούνελ» - από την ημέρα που η μητέρα του άτυχου νέου βρέθηκε στην εκπομπή για να τον αναζητήσει ως αγνοούμενο.

Η κ. Νικολούλη εστίασε στη ψυχρότητα που όπως ισχυρίζεται επιδείκνυε τόσο η μητέρα, του Κωστή Πολύζου, Δέσποινα Κουτσέγκου όσο και ο πατριός, Χρήστου Ντίος, καθ’ όλη τη διάρκεια των επαφών τους με την ίδια.
«Στην αρχή φαινόταν πως η μητέρα πίστευε πως το παιδί είναι στο Άγιο Όρος. Όμως υπήρχε μια αδιαφορία. Ο πατριός του φαινόταν να συμμετέχει και στο διάλειμμα του είπα να κάνει έκκληση σε όποιον ξέρει κάτι να βοηθήσει», ανέφερε κατά την κατάθεσή της η Αγγελική Νικολούλη.
Συνεχίζοντας την κατάθεσή της, η δικαστική αίθουσα πάγωσε όταν η δημοσιογράφος αποκάλυψε κάτι που της είχε αναφέρει η μακιγιέζ όταν καλεσμένη της εκπομπής ήταν η μητέρα του Κωστή Πολύζου. «Η μακιγιέζ ήρθε και μου είπε πως ενώ δεν συνηθίζαμε να βάφουμε τους καλεσμένους συγγενείς των αγνοουμένων, εκείνη της είπε ότι δεν είναι συγγενής και της ζήτησε να τη βάψουν» είπε η κ. Νικολούλη και στη συνέχεια ζήτησε συγγνώμη από το ακροατήριο λόγω της συναισθηματικής της φόρτισης.
Η μάρτυρας τόνισε ότι η μητέρα του 23χρονου της μιλούσε συνεχώς για δύο υπόπτους. Ο ένας ήταν ο παιδικός του φίλος του που έμενε απέναντι από το σπίτι τους και ο άλλος από το περιβάλλον του βιολογικού του πατέρα. Η δημοσιογράφος περιέγραψε επίσης τη στάση της μητέρας του Κωστή Πολύζου κατά τη διάρκεια των διαφημιστικών διαλειμμάτων ως ιδιαίτερα ανήσυχη και νευρική, ενώ στάθηκε και στην «παγωμένη», όπως την χαρακτήρισε, αντίδρασή της μητέρας τη μέρα που βρέθηκε το πτώμα του άτυχου Κωστή.
«Όταν βρίσκεις το παιδί σου νεκρό, σκάβεις τη γη με τα νύχια. Τις πρώτες στιγμές η μητέρα με ρωτούσε μόνο τι δήλωσαν οι μάρτυρες», σχολίασε η δημοσιογράφος η οποία μίλησε και για στάση αδιαφορίας κι από την πλευρά του πατριού του 23χρονου.
«Δεν θα τα ξεχάσω ποτέ στα 21 χρόνια (σ.σ καριέρας) όλα αυτά. Ο πατριός είχε μια αδιαφορία, αυτό το πράγμα δεν μου έχει ξανατύχει.. Όταν τον πήραμε για να του πούμε για το πτώμα του Κωστή, έλεγε ‘δεν πρέπει να είναι το παιδί, είναι στο Άγιο Όρος», σημείωσε η κ. Νικολούλη.
Η δημοσιογράφος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον μικρό αδελφό του Κωστή, αναφέροντας ότι η κατάθεση του μικρού στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» εγείρει ερωτηματικά. «Με ειδικούς εξετάσαμε το βίντεο της συνέντευξης του μικρού στην εκπομπή και διαπίστωσαν ότι δεν ζει την κατάθεση του. Απλώς την αφηγείται».
Τα στοιχεία στο αυτοκίνητο του πατριού
Ένα άλλο σημείο το οποίο κατέθεσε στη δικαστική αίθουσα η Αγγελική Νικολούλη αφορά στην έρευνα της εκπομπής στο αυτοκίνητο του πατριού του Κωστή Πολύζου. «Βρήκαμε τα στοιχεία για το αγροτικό 4Χ4 που πουλήθηκε, όταν βρέθηκε το πτώμα. Κάνοντας την έρευνα για το αγροτικό, είδαμε πως το είχε πουλήσει σε μια μάντρα. Ο ιδιοκτήτης του μας είπε πως το είχαν πλύνει, αλλά αυτό βρωμούσε. Μετά το πήρε ένας στρατιωτικός που μας είπε ότι του ζήτησε το όχημα η Σήμανση από τη Θεσσαλονίκη για έλεγχο. Το είχε πλύνει και ο ίδιος με βιολογικό καθαρισμό, αλλά στο εσωτερικό της κουκούλας είχε λεκέδες που δεν ήξερε τι ήταν. Το πήγαμε στον γενετιστή».
«Στο εργαστήριο του κυρίου Φιτσιάλου διαπιστώθηκε πως πρόκειται για αίμα και μάλιστα ανθρώπινο. Όπως μας εξήγησε, για να υπάρχουν στίγματα μετά από τόσο καιρό και κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες, σημαίνει ότι αρχικά υπήρχε μεγάλη επιφάνεια αίματος».
Στο αγροτικό όχημα που εγείρει υποψίες αναφέρθηκε και ο κ. Παναγιώτης Γκλοφινόπουλος, ο οποίος αγόρασε το αυτοκίνητο από τον πατριό του Κωστή Πολύζου και κατηγορούμενο Χρήστο Ντιό.
Ο μάρτυρας επισήμανε ότι το όχημα ήταν σε κακή κατάσταση όταν το αγόρασε. Μιλώντας για τον πατριό του άτυχου 23χρονου ανέφερε χαρακτηριστικά: «Μου είπε πως θέλει να το πουλήσει γιατί πήρε μετάθεση στην Αθήνα. Αρχικά μου ζήτησε 15.000 ευρώ και του είπα όχι. Μετά από δυο μέρες ξαναήρθε και είπε 10.000 ευρώ. Το πήρα 7.500. Μου έδωσε την εικόνα πως ήθελε γρήγορα να το πουλήσει. Το πούλησα δυο μήνες μετά για 15.000 ευρώ.
Η κατάθεση του ετεροθαλούς αδελφού
Στη συνέχεια της ακροαματικής διαδικασίας, ο ετεροθαλής αδελφός του Κωστή Πολύζου, Κωνσταντίνος Ντίος, κλήθηκε να καταθέσει όλα όσα είδε τη νύχτα που εξαφανίστηκε ο 23χρονος.
«Αφού γύρισε από τον Σπύρο η ώρα είχε πάει έντεκα και μισή. Είδα πως δεν είχε νερό όταν πήγα να βουρτσίσω τα δόντια μου και η μαμά είπε στον Κωστή να πάει να δει τι συμβαίνει. Η πόρτα ήταν ανοιχτή και άκουσα ένα αμάξι και τον αδερφό μου να γελάει. Μπήκε μέσα και είπε εντάξει το νερό και ότι θα πήγαινε απέναντι στον Σπύρο για πέντε λεπτά. Έβαλε παπούτσια, πήρε μια ομπρέλα κι έφυγε. Όταν ξύπνησα το πρωί η μητέρα μου ήταν ανήσυχη και μου είπε πως δεν είχε γυρίσει στο σπίτι», ανέφερε χαρακτηριστικά ο νεαρός.
Εν συνεχεία, ο 17χρονος προκάλεσε την παρέμβαση της έδρας όταν ισχυρίστηκε ότι η η μητέρα του δεν μπορούσε να επικοινωνήσει με τον πατέρα του γιατί το κινητό του τηλέφωνο παρουσίαζε για μέρες κάποια τεχνικά προβλήματα, προσθέτοντας ωστόσο ότι ο ίδιος είχε μιλήσει μαζί του το βράδυ της Παρασκευής. Ο πρόεδρος του δικαστηρίου συγκεκριμένα ανέφερε ότι δεν υπήρχε κλήση μεταξύ του νεαρού και του πατέρα του.
Μιλώντας για το θύμα, ο Κωνσταντίνος Ντίος περιέγραψε τον αδελφό του ως έναν ήπιων τόνων και εσωστρεφή χαρακτήρα και τόνισε ότι οι σχέσεις του με τον πατριό του ήταν άριστες.
Ερωτηθείς από την έδρα για τα δάνεια που είχαν υπογραφεί στο όνομα του Κωστή Πολύζου, ο 17χρονος απάντησε πως προσπαθούσαν σαν οικογένεια να βρουν κοινές λύσεις και πως ο ίδιος δεν ρώτησε ποτέ τους γονείς του για ποιο λόγο πήραν τα δάνεια στο όνομα του Κωστή.
Όταν ο συνήγορος υπεράσπισης ρώτησε τον ετεροθαλή αδελφό του θύματος αν θα μπορούσε να αναλογιστεί πώς οι γονείς του είναι ένοχοι για τη δολοφονία του Κωστή, εκείνος απάντησε: «Δεν είναι αυτοί».
huffingtonpost