16.11.16

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Σκούπα στους διαρρήκτες από την ΕΛ.ΑΣ


Εξιχνιάσθηκαν περιπτώσεις διαρρήξεων οικιών και κλοπές κρατικών πινακίδων κυκλοφορίας

Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες πέντε (5) ημεδαποί

Συνελήφθησαν δύο εξ’ αυτών δυνάμει σχετικών Ενταλμάτων


Η δράση τους εντοπίζεται στις περιοχές Επανομής, Ν. Επιβατών, Πλαγιαρίου και Ασβεστοχωρίου

Χαρακτηριστικό του τρόπου δράσης τους είναι η προσέγγιση στόχων και η διαφυγή με χρήση οχήματος που είχε αλλοιωμένο αριθμό πλαισίου και έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας προκειμένου να αποπροσανατολίσουν τις αστυνομικές Αρχές

Στα ίχνη δραστών που ενέχονται σε διαρρήξεις και κλοπές οικιών και τον συνακόλουθο προσπορισμό παράνομου περιουσιακού οφέλους, οδήγησε επισταμένη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο των ερευνών εξιχνιάστηκαν περιπτώσεις διαρρήξεων οικιών και κλοπών κρατικών πινακίδων κυκλοφορίας, που έλαβαν χώρα στα τέλη Οκτωβρίου 2016, σε διάφορες περιοχές του Νομού Θεσσαλονίκης.
Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες πέντε ημεδαποί ηλικίας 35, 43, 27, 31 και 39 ετών, εκ των οποίων συνελήφθησαν οι δύο πρώτοι δυνάμει σχετικών Ενταλμάτων, ενώ σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα των Διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής και της Πλαστογραφίας.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι προαναφερόμενοι,  σε διάστημα μιας εβδομάδας, διέρρηξαν τέσσερις κατοικίες στις περιοχές Επανομής, Ν. Επιβατών, Πλαγιαρίου και Ασβεστοχωρίου, απ΄όπου αφαίρεσαν χρηματικό ποσό και χρυσαφικά – κοσμήματα, ενώ αφαίρεσαν δύο ζεύγη κρατικών πινακίδων κυκλοφορίας από οχήματα.

Χαρακτηριστικό του τρόπου δράσης τους ήταν η προσέγγιση των στόχων και η απομάκρυνση απ’ αυτούς με τη χρήση οχήματος, που είχε αλλοιωμένο αριθμό πλαισίου και έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας, προκειμένου να αποπροσανατολίσουν τις αστυνομικές Αρχές.

Σημειώνεται ότι, πρωινές ώρες χθες (15-11-2016), διενεργήθηκαν έρευνες στις οικίες των δραστών όπου βρέθηκαν κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές, η νομιμότητα κατοχής των οποίων ερευνάται, ενώ εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν οι προαναφερόμενοι δύο άντρες.