23.11.16

Βίντεο-απάντηση του ΓΕΣ στην «εθνική μιζέρια»: Οι Έλληνες στρατιωτικοί έχουν ψυχή και είναι έτοιμοι για όλα


ΠΑΝΩ ΑΠ' ΟΛΑ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΟΥ ΣΤΕΛΝΟΥΝ

Ένα εξαιρετικό βίντεο δημιούργησε το Γενικό Επιτελείο Στρατού και παρουσιάζει στην κοινή γνώμη. Αυτή τη φορά όχι τόσο με άρματα μάχης να κάνουν βολές, επιθετικά ελικόπτερα να κάνουν επικίνδυνους ελιγμούς και γενικώς εικόνες «πολεμικές», αλλά παρουσιάζοντας τα στελέχη που υπηρετούν στον Ελληνικό Στρατό.

Πρόκειται για ένα βίντεο-απάντηση στη μιζέρια που θέλουν κάποιοι να δείχνουν. Μήνυμα σε όσους μας θέλουν με σκυμμένο το κεφάλι. Τα στελέχη του Στρατού, άνδρες και γυναίκες εκπέμπουν ένα μήνυμα αισιοδοξίας και αποδεικνύουν γιατί ακόμη οι Ένοπλες Δυνάμεις, παρά τα επτά χρόνια της κρίσης παραμένουν επιχειρησιακά ισχυρές και δυνατές απέναντι σε όσους επιβουλεύονται τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. 
Γιατί οι Έλληνες έχουν ψυχή. Οι Έλληνες στρατιωτικοί τιμούν τη στολή που φορούν. Νέοι και νέες του Στρατού μιλούν στην κάμερα και λένε με απλά λόγια, γιατί επέλεξαν να υπηρετήσουν την Πατρίδα και τι αυτή η υπηρεσία τους προσφέρει.
Δεν αμείβονται καλά, δεν έχουν ανέσεις στη ζωή τους και πολύ συχνά αισθάνονται ότι η Πολιτεία τους έχει στη γωνία, αλλά παρόλα αυτά έχουν μάθει να ξεπερνούν τις δυσκολίες γιατί ξέρουν πώς κρατούν την ελληνική σημαία ψηλά. 
Το βίντεο επιμελήθηκε η Κινηματογραφία Στρατού, αλλά ήταν μία ιδέα του Αρχηγού ΓΕΣ αντιστράτηγου Βασίλειου Τελλίδη και του επικοινωνιακού επιτελείου του υπό τον συνταγματάρχη Νίκο Φανιό. Στόχος να προβληθεί το ανθρώπινο δυναμικό. Είναι ο πολλαπλασιαστής ισχύος.
Εκείνο που λείπει είναι τα σύγχρονα οπλικά συστήματα, στα οποία έχουμε μείνει πίσω λόγω κρίσης. Ειδικά η ψαλίδα με την Τουρκία έχει ανοίξει τόσο πολύ που δεν μαζεύεται πλέον. Η Τουρκία δεν δύο χρόνια θα έχει F-35 και εμείς θα ψάχνουμε για το αν θα αναβαθμίσουμε τα F-16. Σε αυτό φέρουν μεγάλη ευθύνη οι κυβερνήσεις, αλλά σε ένα βαθμό και οι στρατιωτικές ηγεσίες.
Δείτε το βίντεο: 
pronews