27.11.16

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Πιάστηκε αλλοδαπός..."ποντικός"!Εξιχνιάσθηκαν διαρρήξεις και κλοπές από καταστήματα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Για την υπόθεση συνελήφθη επ’ αυτοφώρω 19χρονος αλλοδαπός .Η λεία του περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, εμπορεύματα και χρηματικά ποσά.

Οι συντονισμένες ενέργειες δικυκλιστών αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. με τη συνδρομή αστυνομικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, οδήγησε στον εντοπισμό και την επ’ αυτοφώρω σύλληψη ατόμου, που ενέχεται σε διαρρήξει και κλοπές από καταστήματα στο κέντρο της πόλης.


Πρόκειται για 19χρονο αλλοδαπό, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, τετελεσμένες και σε απόπειρα, κατά συναυτουργία.

Συγκεκριμένα, βραδινές ώρες της 25-11-2016, αστυνομικοί των ανωτέρω Υπηρεσιών, εντόπισαν και συνέλαβαν τον 19χρονο, ο οποίος αποπειράθηκε να διαρρήξει κρεοπωλείο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία.

Από την περαιτέρω έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου, προέκυψε ότι, ο συλληφθείς, το τελευταίο δεκαήμερο προέβη σε επτά ακόμη διαρρήξεις καταστημάτων στην ίδια περιοχή (κρεοπωλεία-παντοπωλείο), από το εσωτερικό των οποίων αφαίρεσε εμπορεύματα, χρηματικά ποσά (άνω των 2.000 ευρώ), ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές συσκευές, ενώ σε μία περίπτωση ενήργησε από κοινού με έτερο συνεργό του.

Επίσης, τέλη Ιουλίου του 2013, διέρρηξε γραφείο στους χώρους του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, από το εσωτερικό του οποίου αποπειράθηκε να αφαιρέσει διάφορα αντικείμενα.