5.11.16

«Έφυγε» στα 63 του από τη ζωή ο επιχειρηματίας Ανδρέας Βγενόπουλος (upd2)


ΥΠΕΣΤΗ ΚΑΡΔΙΑΚΗ ΑΝΑΚΟΠΗ ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ

Της Χριστίνας Φλάσκου
«Έφυγε» ξαφνικά από τη ζωή στις 3:30 τα ξημερώματα ο επιχειρηματίας Ανδρέας Βγενόπουλος, ύστερα από καρδιακή ανακοπή.
Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με την ανακοίνωση του νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ «σήμερα Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016 στις 03.30 το πρωί απεβίωσε ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Ανδρέας Βγενόπουλος από καρδιακή ανακοπή».

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Marfin Investment Group (MIG), επιθυμία της οικογένειάς του είναι η κηδεία του να πραγματοποιηθεί σε στενό οικογενειακό κύκλο
Επί πρόσθετα, στην ανακοίνωση εκφράζεται η βαθιά οδύνη του Διοικητικού Συμβουλίου της MIG.
 
Ποιος ήταν ο Ανδρέας Βγενόπουλος
Σύμφωνα με το wikipedia, ο Ανδρέας Βγενόπουλος είχε αποφοιτήσει από τη  Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και είχε ιδρύσει τη δικηγορική εταιρεία «Βγενόπουλος και συνεργάτες», ενώ στη σταδιοδρομία του διετέλεσε μεταξύ άλλων Διευθυντής Ανθρωπίνου Δυναμικού στην Thenamaris Shipping.
Παράλληλα, ήταν εκτελεστικός πρόεδρος στον όμιλο Marfin Investment Group και αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του «Διαγνωστικό και Θεραπευτικό Κέντρου Αθηνών Υγεία ΑΕ» και της Marfin Popular Bank.
Πιο αναλυτικά, ήταν εγγονός του παλαιού παράγοντα του ελληνικού ποδοσφαίρου Ανδρέα Βγενόπουλου, ο οποίος διετέλεσε και πρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αθηνών τη δεκαετία του 1950.
Ο Ανδρέας Βγενόπουλος εκτός από επιχειρηματίας ήταν και αθλητής στα πρώτα χρόνια της ζωής του. Υπήρξε πρωταθλητής Ελλάδος στο ξίφος ασκήσεων το 1972 και το 1973 και στο ξίφος μονομαχίας το 1972, 1973, 1974, 1975, 1977, 1980 και 1981, ενώ κατέκτησε περισσότερα από 45 μετάλλια σε Πανευρωπαϊκούς και Βαλκανικούς Αγώνες στο φλερέ και στο επέ.
Συμμετείχε επίσης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1972. Επίσης, διετέλεσε υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ Παναθηναϊκός στα πρώτα χρόνια του επαγγελματισμού και τιμήθηκε για την αθλητική προσφορά του στον σύλλογο με το Χρυσό Τριφύλλι.
Ο όμιλος Marfin Investment Group, που ήταν εκτελεστικός πρόεδρος από τον Ιούνιο του 2008 ο Ανδρέας Βγενόπουλος,  ελέγχει το 89% της Vivartia (πρώην Δέλτα), Chipita, Μπαρμπα-Στάθης, Goody's, το ιδιωτικό νοσοκομείο Υγεία και τα μαιευτήρια Μητέρα και Λητώ, την Attica Holdings που κατέχει τα SuperFast Ferries και τα Blue Star Ferries, το Hilton Cyprus, τη Singular Logic, κ.ά.
Επιπρόσθετα, τον Ιανουάριο του 2008 ο Ανδρέας Βγενόπουλος προχώρησε στη δημιουργία της Παναθηναϊκής Ενωτικής Κίνησης (ΠΕΚ), έχοντας ως στόχο την πολυμετοχικότητα ή την εξαγορά της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και την ενίσχυση του ερασιτέχνη Παναθηναϊκού.