23.10.16

Νέο ντελίριο Ερντογάν: Μετά την Θεσσαλονίκη και την Δ.Θράκη «Μοσούλη και Χαλέπι ανήκουν στην Τουρκία»! (βίντεο,upd)


ΤΟΥΡΚΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ: «ΔΕ ΘΑ ΔΙΣΤΑΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ ΔΡΑΣΗ ΣΤΟ ΙΡΑΚ» 

Σε νέες δηλώσεις προχώρησε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρ.Τ..Ερντογάν από την τουρκική πόλη της  Bursa μιλώντας κατά τη διάρκεια εγκαινίων ενός νέου εκπαιδευτικού ινστιτούτου, φαντασιώνοντας ότι εκτός από την Θεσσαλονίκη και την Δυτική Θράκη, θα κατακτήσει και την Μοσούλη με το Χαλέπι!

Ο Τούρκος πρόεδρος μιλώντας ενώπιον  δεκάδων χιλιάδων υποστηρικτών του δήλωσε πως "τόσο η Μοσούλη όσο και το Χαλέπι ανήκουν στην Τουρκία" συνδέοντας το γεγονός ότι όπως χιλιάδες τώρα άνθρωποι εγκαταλείπουν  την Μοσούλη και το Χαλέπι έτσι και οι Τούρκοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις πόλεις αυτές.
«Οι πόλεις αυτές ανήκουν στον τουρκικό λαό», είπε σε μια αποστροφή του λόγου του για να ξεσπάσουν σε χειροκροτήματα και συνθήματα  οι χιλιάδες οπαδοί του.
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ερντογάν βέβαια απασχολεί τον Τύπο με τέτοιες δηλώσεις. Προ ολίγων ημερών και αναφερόμενος στο Ιρακινό πρωθυπουργό Haider Al-'Abadi τον είχε προειδοποιήσει ότι πρέπει να γνωρίζει τη θέση του και πως οι δύο τους δεν είναι ίσοι μεταξύ τους.