18.10.16

Εναέρια αναμέτρηση στο πέρασμα του «Ναύαρχος Κουζνέτσοφ» στην Βόρεια Θάλασσα: MiG 29K vs Eurofighter


Eναερια αναμέτρηση ρωσικών Μig 29-K εναντίον βρετανικών Eurofigter και F-15 είχαμε κατά το πέρασμα της ομάδας μάχης του αεροπλανοφόρου Admiral Kuznetsov από την Βόρεια Θάλασσα.
Τα βρετανικά μαχητικά απογειώθηκαν από τις βρετανικές βάσεις και όταν πλησίασαν στα ρωσικά πλοία αμέσως σηκώθηκαν τα Mig 29-K τα οποία αποτελούν μια σύγχρονη ναυτική έκδοση του γνωστού ρωσικού μαχητικού και τα αναχαίτισαν
Το ρωσικό αεροπλανοφόρο μεταφέρει επίσης τα περιβόητα Su-33 που αυτά είναι μια εξελιγμένη ναυτική έκδοση του Su-27.

Σημειώνεται ότι το βρετανικό Βασιλικό Ναυτικό ετοιμάζεται να προϋπαντήσει την ρωσική ομάδα μάχης με δύο  δύο βρετανικά πλοία, πιθανότατα το HMS Duncan  και το  HMS Richmond που θα αναλάβουν να συνοδεύσουν τα ρωσικά πλοία.
Τα πλοία αναμένεται να φτάσουν στη Βρετανία μέσα στην εβδομάδα 
Την πορεία  των πλοίων του ρωσικού στόλου αναμένεται να παρακολουθήσουν και άλλες χώρες – μέλη του ΝΑΤΟ στην Σκανδιναβία αλλά και στη Μεσόγειο. Μετά την άφιξη ανοικτά της Συρίας το Κουζνέτσοφ αναμένεται να μείνει εκεί για μισό χρόνο περίπου και είναι σαφές ότι τα αεροσκάφη του θα συμμετάσχουν στις στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά των ισλαμιστών.
Η Ρωσία το τελευταίο διάστημα βρίσκεται στα μαχαίρια τόσο με τις ΗΠΑ όσο και με τη Βρετανία μετά τις εμπρηστικές δηλώσεις του Βρετανού υπουργού Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον με τη Μόσχα να τον κατηγορεί για ρωσοφοβική υστερία. 
Παράλληλα η Μόσχα προχώρησε στην μεταφορά πυραύλων ISCANDER ικανών να φέρουν πυρηνικές κεφαλές στα σύνορα με την Πολωνία.