15.10.16

Τι σημαίνουν οι προετοιμασίες ΗΠΑ, Ρωσίας και Γερμανίας για «αντιμετώπιση μεγάλων καταστροφών»;


ΑΙΣΘΗΣΗ ΠΡΟΚΑΛEI ΤΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

Αυξάνονται τα μηνύματα ότι οι κυβερνήσεις κρατών ετοιμάζονται για μια γενικευμένη κρίση, η οποία θα επηρεάσει το γενικό πληθυσμό χωρίς όμως να υπάρχει κάτι το απόλυτα τεκμηριωμένο για τη φύση της κρίσης αυτής.
Βέβαια η πρώτη σκέψη όλων πηγαίνει σε μια πυρηνική κρίση τύπου Κούβας (16 με 28 Οκτωβρίου 1962), και η οποία μπορεί να εξελιχθεί σε μια σύγκρουση με τακτική πυρηνικά όπλα στην αρχή και στη συνέχεια με βαλλιστικά.

Το κλίμα είναι πραγματικά βεβαρημένο με τις σχέσεις ΝΑΤΟ και Ρωσίας να έχουν περάσει στη χειρότερη περίοδο από το τέλος του «ψυχρού πολέμου». Είναι όμως αυτό ή πρόκειται για κάτι άλλο που κανείς δεν τολμά να εκμυστηρευτεί.
Στα τέλη Αυγούστου η γερμανική κυβέρνηση και για πρώτη φορά μετά το τέλος του «ψυχρού πολέμου» κάλεσε τους κατοίκους της να  συγκεντρώσουν αποθέματα τροφίμων και νερού, για την περίπτωση που χρειαστεί να αντιμετωπίσουν μια επίθεση ή μια γενικότερη καταστροφή, χωρίς όμως να δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες.
Όπως είχε δημοσιεύσει ο γερμανικός Τύπος «Ο πληθυσμός θα είναι υποχρεωμένος να συγκεντρώσει προμήθειες φαγητού για δέκα ημέρες» λέγοντας ότι αυτό προβλέπεται στην «Αντίληψη για την Πολιτική Προστασία», ένα σχέδιο που έχει προετοιμάσει το υπουργείο Εσωτερικών.
Στο κείμενο του σχεδίου έκτασης 69 σελίδων, σημειωνόταν  ότι αν και δεν θεωρείται πιθανή μια επίθεση σε γερμανικό έδαφος, εντούτοις ζητείται προληπτικά από τους πολίτες να προετοιμαστούν αναλόγως «για μια εξέλιξη που θα μπορούσε να απειλήσει την ύπαρξή μας και δεν μπορεί να αποκλειστεί κατηγορηματικά στο μέλλον», περιέγραφαν τα γερμανικά δημοσιεύματα.
Πλέον πρόσφατα τώρα, η Ρωσία προχώρησε σε μια γενικευμένη άσκηση πολιτικής Άμυνας καλώντας σε αυτή να συμμετάσχουν 40 εκατ. πολίτες και 200 χιλιάδες προσωπικού των αρχών ασφάλειας. Σε αυτή την περίπτωση οι ρωσικές αρχές κάλεσαν τους πολίτες να εντοπίσουν τα πλησιέστερα πυρηνικά καταφύγια ώστε να γνωρίζουν που βρίσκονται αυτά σε περίπτωση ενός πυρηνικού πολέμου.
Η Ρωσία ξεκίνησε να προετοιμάζεται για την προστασία του πληθυσμού της από μια γενικευμένη καταστροφή το 2012 όταν ανακοινώθηκε για πρώτη φορά η κατασκευή 5000 νέων πυρηνικών καταφυγίων στην περιοχή της Μόσχας με στόχο το 100% του πληθυσμού της ρωσικής πρωτεύουσας να είναι έτοιμο «δια πάν ενδεχόμενο».  
Μόλις εχθές ο ρωσικός κρατικός τηλεοπτικός σταθμός NTV κάλεσε σε εκπομπή του, τους Ρώσους πολίτες να εντοπίσουν το πλησιέστερο σε αυτούς πυρηνικό καταφύγιο, αυξάνοντας την ανησυχία στη Δύση ότι η Ρωσία ετοιμάζεται για ένα γενικευμένο πυρηνικό πόλεμο.
Στις 2 Ιουνίου ο Αμερικανός πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα έδωσε μια ομιλία καλώντας του Αμερικανούς πολίτες να είναι έτοιμοι για την «αντιμετώπιση μιας καταστροφής». Επίσης τόνισε ότι ο κάθε Αμερικανός πολίτης πρέπει να είναι ατομικά υπεύθυνος προετοιμασμένος για μια καταστροφή, έχοντας ένα πλάνο «εκκένωσης της περιοχής που ζουν μαζί με μια συλλογή προμηθειών τροφής και νερού».
Ως να μην έφταναν όλα αυτά ένα περίεργο προεδρικό διάταγμα που ανέβηκε στην ιστοσελίδα του Λευκού Οίκου προειδοποιεί το αμερικανικό κοινό και τις αρμόδιες υπηρεσίες ότι θα πρέπει να είναι έτοιμες για γεγονότα που μπορεί να προέλθουν από το διάστημα αυτή φορά, όπως ηλιακές εκρήξεις και άλλες «δραστηριότητες» και οι οποίες θα μπορούσαν να προκαλέσουν εκτεταμένες καταστροφές στη Γη.
Όπως αναφέρεται μεταξύ στο εκτελεστικό διάταγμα:
«Μέσα σε 120 ημέρες από την ημερομηνία του παρόντος διατάγματος ο υπουργός Ενέργειας μαζί με τον διευθυντή της υπηρεσίας Εσωτερικής Ασφάλειας θα αναπτύξουν ένα σχέδιο να δοκιμάσουν και να αξιολογήσουν τους απαραίτητους μηχανισμούς οι οποίοι θα ελαχιστοποιήσουν τα αποτελέσματα των γεωμαγνητικών διαταραχών στο δίκτυο διανομής ηλεκτρικού ρεύματος μέσω της ανάπτυξης ενός πιλοτικού προγράμματος το οποίο αναπτύσσει τέτοιες συσκευές.
Μετά την ανάπτυξη του σχεδίου ο υπουργός ενέργειας θα πρέπει να εφαρμόσει το σχέδιο σε συνεργασία με την βιομηχανία, ώστε να αναλάβουν δράσεις για την επιδίωξη όσων αναφέρονται στην εντολή».
Τι ακριβώς είναι αυτό που φοβάται η αμερικανική κυβέρνηση ότι μπορεί να επηρεάσει το δίκτυο ηλεκτροδότησης; Φυσικά ένα φαινόμενο EMP, το οποίο μπορεί να προέλθει από μια ηλιακή έκρηξη μεγέθους Μ και Χ (οι πιο καταστροφικές).
Βεβαία ένα φαινόμενο ΕΜΡ προέρχεται και μετά την πυροδότηση ενός πυρηνικού όπλου; Είναι η εκτελεστική εντολή του Λευκού Οίκου για προστασία από γεγονότα στο «διάστημα» μια συγκάλυψη για ένα πυρηνικό πόλεμο ή πρόκειται ακριβώς για αυτό για μια απειλή που γνωρίζουν οι επιστήμονες αλλά αγνοεί ο γενικός πληθυσμός;
Φυσικά ουδείς είναι δυνατό να γνωρίζει ποια είναι η ακριβή φύση της απειλής που έχει αναγκάσει μεγάλα κράτη και υπερδυνάμεις να λαμβάνουν έκτακτα μέτρα.
Στις 2 Σεπτεμβρίου ένα πρώην στέλεχος των αμερικανών «Πράσινων Μπερέ» τώρα απόστρατος δημιούργησε εντύπωση με μια ανοικτή επιστολή του και τίτλο «Οι παγκόσμιες κυβερνη΄σεις προετοιμάζονται για καταστροφή και πόλεμο» λέγοντας πως ο Γ΄ΠΠ θα ξεκινήσει με μια επίθεση στις ΗΠΑ τύπου ηλεκτρομαγνητικού παλμού (ΕΜΡ) –κάτι για το οποίο προειδοποιεί η προεδρική εκτελεστική εντολή της 13ης Οκτωβρίου- καταλήγοντας στα εξής:
«Οπότε έτσι είναι η συνολική κατάσταση. Οι παγκόσμια οικονομία βρίσκεται σε κατάσταση κατάρρευσης, Υπάρχει πολιτική αναταραχή στην Ευρώπη, η πολιτική αναταραχή μεγαλώνει στις ΗΠΑ και η αμερικανική κυβέρνηση και οι παγκόσμιες κυβερνήσεις προετοιμάζονται για πόλεμο ή καταστροφή και η κατάλληλη δόση πυρίτιδας υπάρχει ήδη στην Συρία, την Ουκρανία και στη Βόρεια Κορέα.
Όπως βλέπει ο καθένας αυτές τις εξελίξεις πρέπει να ετοιμάζεται τόσο ο ίδιος προσωπικά όσο και την οικογένειά  του. Και πιθανά \, ενδεχομένως δεν έχουμε πολύ καρό από τώρα μέχρι και τις αμερικανικές εκλογές ένα γεγονός το οποίο μπορεί, επαναλαμβάνω μπορεί να την συμβεί, με τον κόσμο να βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού ή ενός Γ΄ΠΠ».