2.10.16

Ρωσική προέλαση στο Χαλέπι - Κατέλαβαν την αρτηρία ανεφοδιασμού των ισλαμιστών - Τους «τελειώνουν»


του Πάνου Δαμουλιάνου
Με μια συνδυασμένη επιχείρηση Αεροπορίας, ειδικών δυνάμεων και μιας ίλης αρμάτων μάχης και ΤΟΜΑ, οι ρωσικές δυνάμεις κατάφεραν να αποκλείσουν σήμερα τις κατεχόμενες από τους ισλαμιστές περιοχές στο Ανατολικό Χαλέπι.
 
Στην επιχείρηση συμμετείχαν και δυνάμεις του συριακού Στρατού, βασικά ένα μηχανοκίνητο Τάγμα και είχε ξεκινήσει στις 28 Σεπτεμβρίου.
 
Πρόκειται για κρίσιμη επιτυχία καθώς πλέον ελέγχεται η βιομηχανική περιοχή που βρίσκεται βορείως του Χαλεπίου, που από την οποία περνάει η οδική αρτηρία που αποτελούσε τη μοναδική δίοδο ανεφοδιασμού των ανταρτών προς τις περιοχές που ελέγχουν στα ανατολικά του Χαλεπίου!
 
Η μάχη ήταν σκληρή, αλλά και πάλι τα άρματα μάχης Τ-90MS υποστηριζόμενα από TOMA BTR-82A και επιθετικά ελικόπτερα Mil Mi-35, κατάφεραν να διασπάσουν την άμυνα των ισλαμιστών.
 
Συνολικά οκτώ άρματα μάχης μπήκαν από την οδική αρτηρία και πλαγιοκόπησαν τις ισλαμιστικές ομάδες αποκόπτοντάς τους την διαφυγή ενώ τα Mil Mi-35 τους "ράντιζαν" με ρουκέτες και τα BTR-82A με καταιγισμό πυρών, κατέστρεψαν ολες τις εστίες αντίστασης.
 
εν συνεχεία ακολουθησε ο συριακός Στρατός και οι Δυνάμεις Αυτομάμυνας και ασφάλισαν την περιοχή.
 
Πλέον είναι θέμα χρόνου να πέσει το ανατολικό Χαλέπι αν δεν σπάσουν πάλι την πολιορκία.
 
Οι στρατιωτικές δυνάμεις φαίνεται να έχουν "ασφαλίσει” τη βιομηχανική περιοχή στην προσπάθεια να ελέγξουν αποτελεσματικά γειτονικό δρόμο, 
pronews