22.10.16

Ηλεία: Έντονα καιρικά φαινόμενα - Δεκάδες περιοχές πλημμύρισαν (φωτο)

Έντονα καιρικά φαινόμενα εξελίσσονται απο νωρίς το πρωί του Σαββάτου σε όλη την Ηλεία και την Δυτική Ελλάδα. Έντονη βροχόπτωση και καταιγίδες με μέτριους νότιους ανέμους. Στην περιοχή της Αμαλιάδας και του κάμπου (ειδικά στην περιοχή της Ανδραβίδας και της Βάρδας) υπάρχουν έντονα προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων ενώ η πυροσβεστική υπηρεσία έχει δεχτεί δεκάδες κλήσεις για άντληση υδάτων.

Ο δρόμος Αμαλιάδας-Ρουπάκι πλημμύρισε σε πολλά σημεία του.
Στην κεντρική είσοδο της Αμαλιάδας από της Ε.Ο  έως την σιδηροδρομική γραμμή υπάρχουν λίμνες νερού πολύ επικίνδυνες για τους οδηγούς που πρέπει να είναι προσεκτικοί.
Σε κάποιες περιοχές του κάμπου έπεσε και χαλάζι.
Στην Βάρδα και στο Βαρθολομιό οι δρόμοι έχουν γίνει ποτάμια.
Σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία τα φαινόμενα αναμένονται να είναι περισσότερα στο πρώτο μισό της ημέρας, ενώ από το απόγευμα αναμένεται βελτίωση του καιρού.
Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο σε σχέση με την προηγούμενη ημέρα, με τους ανέμους να παραμένουν νότιοι, ενώ η ένταση τους δε θα διαφέρει από αυτή  των προηγούμενων ημερών.
Η Κυριακή αναμένεται να κυλήσει με βελτιωμένο καιρό, καθώς το χαμηλό που αναφέρθηκε αρχικά θα αρχίσει να κινείται βορειοανατολικά και να εκφυλίζεται με την όποια δραστηριότητά του να παύει.


Ποτάμια οι δρόμοι στην Αμαλιάδα από την καταιγίδα
Έντονα προβλήματα στην Βάρδα Ηλείας

Στην Ροβιάτα του Δήμου Ήλιδας
 iliaoikonomia.gr