17.10.16

Θρίλερ βιομηχανικής κατασκοπείας πίσω από τα κινητά-βόμβες


Σε θρίλερ βιομηχανικής κατασκοπείας εξελίσσεται το ζήτημα με τα «εκρηκτικά» Samsung Galaxy Note 7. Το πιο έξυπνο από τα κινητά τηλέφωνα της γιγαντιαίας νοτιοκορεατικής εταιρείας προδόθηκε από την αυτοαναφλεγόμενη μπαταρία του, δηλαδή από το, φαινομενικά τουλάχιστον, λιγότερο σύνθετο εξάρτημά του. Με το Note 7 η Samsung φιλοδοξούσε να κερδίσει την διαρκή μάχη με την Apple, η οποία πριν από λίγο καιρό παρουσίασε την τελευταία εκδοχή του δικού της εμβληματικού smartphone, το iPhone έβδομης γενιάς. Τώρα όμως, ύστερα από την απόσυρση του Note 7, υπάρχουν προβλέψεις που εκτιμούν ότι η αύξηση των πωλήσεων του iPhone θα μετρηθεί σύντομα σε 8 έως 15 εκταομμύρια συσκευές.

Σε αυτόν ακριβώς τον ανελέητο ανταγωνισμό μεταξύ των δύο τεχνολογικών κολοσσών για την κυριαρχία στην παγκόσμια αγορά των συσκευών κινητής τηλεφωνίας αποδόθηκε τελικά η αστοχία των μπαταριών ιόντων λιθίου της Samsung. Βέβαια, οι συνωμοσιολόγοι δεν έφτασαν έως του σημείου να υπονοήσουν ότι η Apple με κάποιο τρόπο έκανε σαμποτάζ στις μπαταρίες της Samsung. Ωστόσο, το γεγονός ότι υπάρχει ένα ορισμένο μυστήριο γύρω από το εάν οι δύο εταιρείες όντως προμηθεύονται μπαταρίες από το ίδιο εργοστάσιο, επιτρέπει σε κάθε ευφάνταστο σενάριο να πλανάται πάνω από τα καμένα Note 7. Και αυτή η ασάφεια επιτείνεται ακόμη περισσότερο όσο δεν παρουσιάζεται μια πειστική και επίσημη εξήγηση για το ποια ακριβώς είναι η αιτία που μετατρέπει τα Note 7 σε βόμβες τσέπης.
Επίσης, εξαιτίας των εκρήξεων στα συγκεκριμένα τηλέφωνα, η Samsung υπέστη τεράστια ζημία, της τάξης των 5 δισ. δολαρίων σε πραγματικά οικονομικά στοιχεία και ακόμη μεγαλύτερη, περίπου 17 δισ. στην χρηματιστηριακή της αξία ύστερα από την αναμενόμενη πτώση των μετοχών της.
Θεωρητικά τουλάχιστον, η Apple είναι η πρώτη που επωφελείται από το στραβοπάτημα της Samsung με τα αυτοκαταστρεφόμενα Note 7. Και, σίγουρα, δεν είναι καθόλου θετικό για την υπόληψη της εταιρείας το ότι ένα τουλάχιστον Note 7 άρχισε να καπνίζει μέσα σε αεροπλάνο, ευτυχώς λίγο πριν από την απογείωση, οπότε και έγινε η άμεση εκκένωση από τους επιβάτες του. Η πτήση 994 των αερογραμμών Southwest θα είχε άγνωστη τύχη εάν το Note 7 εκρηγνυόταν μετά από την απογείωση.
http://techit.gr/