19.10.16

Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: Νόμιμη η αποθήκευση προσωπικών δεδομένων όσων «σερφάρουν» στο Διαδίκτυο!


ΕΠΕΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ «ΚΑΣΤΡΟ» ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ !

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Απόφαση-σοκ από το το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο το οποίο αποφάνθηκε σήμερα ο «Μεγάλος Αδελφός» νόμιμα πλέον θα μπορεί να αποθηκεύει τα προσωπικά μας δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα ως επισκέπτες και «σέρφερ» του διαδικτύου για την αποτροπή επιθέσεων στον κυβερνοχώρο!

Έτσι με πρόσχημα την τρομοκρατία δικαιώνονται οι «συνωμοσιολόγοι» που τόσα χρόνια αναφέραν ότι οι τρομοκρατικές επιθέσεις στην ουσία εξυπηρετούν κάποια σκοτεινά νεοταξικά κέντρα εξουσίας που θέλουν να επιβάλουν έλεγχο και παρακολούθηση παντού.
Κατά το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο η δυναμική διεύθυνση διαδικτύου ενός επισκέπτη αποτελεί, για τον φορέα εκμεταλλεύσεως του ιστοτόπου (site operator), δεδομένο προσωπικού χαρακτήρα, όταν ο εν λόγω φορέας έχει στη διάθεσή του νόμιμα μέσα βάσει των οποίων μπορεί να εξακριβωθεί η ταυτότητα του οικείου επισκέπτη χάρη στις πρόσθετες πληροφορίες που έχει στη διάθεσή του ο φορέας παροχής προσβάσεως στο διαδίκτυο (internet provider) του επισκέπτη.
Η υπόθεση αυτή έφθασε στο Ευρωπαικό Δικαστήριο μετά από προσφυγή Γερμανού πολίτη κατά της καταχώρησης και αποθήκευσης των διευθύνσεών του πρωτοκόλλου διαδικτύου (διευθύνσεις IP) από τους ιστοτόπους των  γερμανικών ομοσπονδιακών υπηρεσιών τους οποίους επισκέπτεται.
Οι εν λόγω υπηρεσίες καταχωρούν και αποθηκεύουν, πέραν της ημερομηνίας και ώρας της εκάστοτε επισκέψεως σε ιστότοπο, τις διευθύνσεις IP των επισκεπτών προς αποτροπή των επιθέσεων στον κυβερνοχώρο και διευκόλυνση των ποινικών διώξεων.
Έχει ξεκινήσει από τις 11 Σεπτεμβρίου του 2001 μια σκοτεινή περίοδος για την Ανθρωπότητα σε όλον τον πλανήτη.
pronews