7.10.16

Η Τουρκία «σπρώχνει» και πάλι καραβιές μεταναστών και προσφύγων «βουλιάζοντας» τα νησιά του Αιγαίου


ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 

Η Τουρκία "σπρώχνει" κατά εκατοντάδες και πάλι τους πρόσφυγες και τους μετανάστες στα ελληνικά νησιά προκαλώντας ασφυξία και εντείνοντας ακόμη περισσότερο τους φόβους για εξέγερση και αναταραχές.

Το πιο ανησυχητικό μάλιστα είναι πώς όσο περνάει ο καιρός και η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν υποκύπτει στις απειλές και τους εκβιασμούς του Ρ.Τ. Ερντογάν για τη βίζα τόσο θα αυξάνονται οι ροές προς τα ελληνικά νησιά. Αν δε σπάσει και η συμφωνία μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας τότε θα "βουλιάξουν" τα νησιά του Αιγαίο από τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.
Σύμφωνα λοιπόν με τα τελευταία στοιχεία του συντονιστικού της κυβέρνησης το τελευταίο 24ωρο σε Μυτιλήνη και Σάμο έφτασαν συνολικά 213 πρόσφυγες και μετανάστες.
Συγκεκριμένα στη Λέσβο έφτασαν 51 άνθρωποι, ενώ 158 έφτασαν στη Σάμο. Συνολικά στα νησιά βρίσκονται 14.692 πρόσφυγες και μετανάστες ενώ η χωρητικότητα των κέντρων υποδοχής και φολοξενίας είναι για 7.903 ανθρώπους.
Στο Μέγαρο Μαξίμου υπάρχει μεγάλος προβληματισμός και μετά τα χθεσινά drink προσγειώνονται στην πραγματικότητα με την σύγκλιση σύσκεψη για το προσφυγικό, παρουσία των αρμοδίων υπουργών και το βλέμμα στην Τουρκία που θέλει και αποχώρηση των δυνάμεων του ΝΑΤΟ προκειμένου να γίνει το έργο της ακόμη πιο εύκολο. 
Στη σύσκεψη θα πάρουν μέρος επίσης ο δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου και ο πρόεδρος της Δημοτικής κοινότητας Μόριας Νίκος Τρακέλλης.
Επίσης, έχει ζητηθεί να κληθούν να πάρουν μέρος στη σύσκεψη ο γενικός γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Γιαννέλλης και οι βουλευτές του νομού Λέσβου Χαράλαμπος Αθανασίου, Γιώργος Πάλλης και Σταύρος Τάσος. Θα πάρουν μέρος και στελέχη των αστυνομικών και άλλων διωκτικών αρχών.