13.10.16

Ο Ερντογάν όπως οι ναζί “εξαφάνισε” 13 τόνους βιβλίων αξίας 16 εκ. δολαρίων!!!


Ολα τα σκληρά ολοκληρωτικά καθεστώτα καταστρέφουν βιβλία.Οι φωτογραφίες με τους ναζί να καίνε βιβλία είναι γνωστές.Άλλοι δικτάτορες τα κατέστρεφαν με άλλους τρόπους.Ο Ερντογάν έδωσε εντολή να “εξαφανιστούν” 3.949 βιβλία από βιβλιοθήκες Πανεπιστημίων! Κάποια απ΄ αυτά είναι γραμμένα από τον Γκιουλέν κι όλα θεωρούνται…ύποπτα για προώθηση του “γκιουλενισμού”!
Οι πανεπιστημιακοί έχουν δυο επιλογές.Ή να αρνηθούν και να συλληφθούν ή να παίξουν το παιχνίδι του Ερντογάν.Μέχρι στιγμής οι περισσότεροι κάνουν το δεύτερο και το διαλαλούν κιόλας.Όπως ο πρύτανη Γκουτζέλ Ακέρ που με υπερηφάνεια ανακοίνωσε ότι στο πανεπιστήμιό του έχει μπλοκαριστεί η πρόσβαση σε τουλάχιστον 4000 βιβλία!!!

Σ΄ αυτή τη παράνοια υπάρχουν και περιστατικά που προκαλούν γέλιο.Πικρό γέλιο.Το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα κατήγγειλε ότι ανάμεσα στα βιβλία που “εξαφανίστηκαν” ήταν κι ένα βιβλίο θετικών επιστημών που σε μια ερώτηση έγραφε  “από το σημείο F στο σημείο G”!!! Και μόνο αυτά τα δύο γράμματα που παραπέμπουν στα αρχικά του ονόματος του Φετουλάχ Γκιουλέν ήταν αρκετά για να απαγορευθεί το βιβλίο.
Μέχρι στιγμής το καθεστώς Ερντογάν έχει καταστρέψει βιβλία που το βάρος τους ξεπερνά τους 13 τόνους και η αξία τους τα 16 εκατομμύρια δολάρια.
Για όλα αυτά δεν έχει υπάρξει η παραμικρή αντίδραση από Ευρωπαίους και Αμερικανούς! Ούτε μια λέξη καταδίκης.Όλοι κάθονται και παρακολουθούν τον σουλτάνο Ερντογάν να εξευτελίζει τις αρχές και τις αξίες για τις οποίες υποτίθεται η δύση έχει κάνει ακόμη και πολέμους.
Αν κάποιος δεν του βάλει φρένο ο Ερντογάν θα σαρώσει τα πάντα.
ΠΗΓΗ:turkishminute.com
militaire