22.9.16

Με S-400 «σκεπάζει» η Ρωσία τη Βαλτική! – Δύο συντάγματα τοποθετούνται κοντά στην Αγία Πετρούπολη


ΥΠΟ ΤΗΝ «ΣΚΙΑ» ΤΩΝ TRIUMF ΘΑ ΠΕΤΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΙΣ ΒΑΛΤΙΚΕΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΕΣ 

Δύο συντάγματα με το νέο πανίσχυρο αντιαεροπορικό σύστημα S-400 Triumfπρόκειται να αναπτύξει το ρωσικό γενικό Επιτελείο στην περιφέρεια του Λένινγκραντ, όπως αναφέρουν τα ρωσικά ΜΜΕ, κάτι  θέτοντας σε συναγερμό το ΝΑΤΟ.
Την ανάπτυξη των συστημάτων ανακοίνωσε ο διοικητής της δυτικής στρατιωτικής Περιφέρειας στρατηγός Igor Muginov κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Το παρών διάστημα το προσωπικό των συστημάτων  ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει μεγάλης έκτασης ασκήσεις στην βάση Ashuluk η οποία βρίσκεται στην περιφέρεια τουAstrakhan.
Σε αυτές τις ασκήσεις πρόκειται να εμπλέξει στόχους οι οποίοι πετούν σε χαμηλά και μεγάλα ύψη όπως και στόχους που προσομοιάζουν βαλλιστικούς πυραύλους.
Μετά την άσκηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας των συστημάτων τα πυραυλικά συστήματα θα καταστούν επιχειρησιακά ώστε να προστατέψουν τα βορειο-δυτικά σύνορα της Ρωσικής επικράτειας», δήλωσε ο Ρώσος στρατηγός.
Σημειώνεται πως η περιφέρεια του Λένινγκραντ βρίσκεται ακριβώς στην έξοδο της Ρωσίας στην Βαλτική Θάλασσα καλύπτοντας με την εμβέλεια των 400 χλμ. την Εσθονία, την Λετονία, ένα μεγάλο μέρος της Φινλανδίας και όλο σχεδόν τον Φινλανδικό Κόλπο!
Έτσι πλέον τα Νατοϊκά αεροσκάφη που πραγματοποιούν αποστολές φύλαξης των ανατολικών συνόρων του ΝΑΤΟ θα πετούν υπό την «σκιά» των S-400 κάτι που αναμένεται να δημιουργήσει ιδαίτερο εκνευρισμό στους πιλότους των Eurofighter, τωνF-15, F-16 και F/A-18 [που συνήθως αναλαμβάνουν τις αποστολές της επιχείρησης του ΝΑΤΟ  Baltic Air Policing.
Το σύστημα εκτός από στόχους αεροσκαφών μπορεί να αναχαιτίσει και βαλλιστικούς πυραύλους οι οποίοι πετούν με ταχύτητες των 17.280 χ.α.ω. σε απόσταση μέχρι 60 χλμ.  
Μέχρι το τέλος του 2016, ο ρωσικός Στρατός θα έχει στη διάθεσή του 16 συντάγματα βλημάτων S-400, σφραγίζοντας ουσιαστικά τον εναέριο χώρο του από οποιαδήποτε απειλή.