25.9.16

Minotauros 2016: Δοκιμές προηγμένων ηλεκτροοπτικών – ΠΝ


Το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοίνωσε, ότι από Πέμπτη 1 έως Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016 πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία, υπό το συντονισμό του ΓΕΝ και την επιστημονική / οργανωτική συνδρομή του Εργαστηρίου Εφαρμοσμένης Φυσικής / Ναυτικής Ηλεκτροοπτικής της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, πειραματικές ηλεκτροοπτικές δοκιμές πεδίου υπό την επωνυμία “MINOTAUROS 2016” (Maritime INvestigations On Targets and Atmosphere Under Reduction of Optical Signatures).
Αυτές διεξήχθησαν στο πεδίο δοκιμών Δρεπάνου ΝΚ FORACS, περιοχής ευθύνης Ναυστάθμου Κρήτης, με τη σύμπραξη του Ναυστάθμου Κρήτης, ΝΚ FORACS, της Υδρογραφικής Υπηρεσίας, της Διοίκησης Ελικοπτέρων Ναυτικού, της Υπηρεσίας Φάρων, του ΠΓΥ ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ και βοηθητικών πλοίων.


Οι εν λόγω δοκιμές είχαν σκοπό τον πειραματικό έλεγχο νέων τεχνικών μείωσης ηλεκροοπτικών υπογραφών για μελλοντική χρήση / αξιοποίηση στις νέες γενιές των πολεμικών πλοίων όπως αυτές μελετώνται από την Νατοϊκή Ομάδα Εργασίας NATO/STO/SET-211.
Στις δοκιμές συμμετείχαν η Ελλάδα, η Γερμανία, η Ολλανδία, η Τουρκία, η Νορβηγία, η Αυστραλία, η Νότιος Αφρική, το Ηνωμένο Βασίλειο και οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.



defence-point