22.9.16

Α.Ρέμος στη Hurriyet: «Είμαστε υπερήφανοι που στο χωριό μας γεννήθηκε ο Κεμάλ Ατατούρκ»!!!


Ο ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗΣ ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΔΙΑΦΥΛΑΞΟΥΜΕ ...«ΤΙΣ ΚΟΙΝΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ»!

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Σεσυνέντευξη που παραχώρησε στην τουρκική εφημερίδα Hurriyet ο Αντώνης Ρέμος εξέφρασε την λατρεία του (!) για τον Κεμάλ Ατατούρκ και την προσήλωσή του στην... ελληνοτουρκική φιλία μιλώντας για ...«κοινές αναμνήσεις»!!!
Προφανώς αναφέρονταν στην εθνοκάθαρση του 1922 στην Μικρά Ασία, στην δεύτερη εθνοκάθαρση της Κωνσταντινούπολης του 1955 και στην εισβολή και τα εγκλήματα πολέμου του 1974 στην Κύπρο.
Όντως υπάρχουν πολλές «κοινές» αναμνήσεις με τους Τούρκους για να μην αναφερθούμε και στα ...«υπέροχα» 400 χρόνια της Τουρκοκρατίας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλές από αυτές τις «ευχάριστες» αναμνήσεις υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που τις έζησαν και είναι ζωντανοί. Και από την Σμύρνη το 1922 αλλά και τις άλλες μικρασιατικές εστίες και φυσικά και από τα Σεπτεμβριανά του 1955 αλλά και απο την εισβολή στην Κύπρο, είτε Κύπριοι είτε Έλληνες που πολέμησαν με την ΕΛΔΥΚ.
Ας δούμε όμως τι είπε στην συνέντευξή του στο zappit.gr:
Κεμάλ Ατατούρκ
«Δεν είμαι μόνο συμπολίτης, αλλά και συγχωριανός του. Όπως ξέρετε, στη Θεσσαλονίκη υπάρχει το σπίτι όπου μεγάλωσε ο Ατατούρκ. Υπάρχει όμως και το σπίτι στο οποίο γεννήθηκε, σε ένα χωριό έξω από τη Θεσσαλονίκη, τον Λαγκαδά. Από εκεί είναι η οικογένειά μου. Είμαστε περήφανοι που στο χωριό μας γεννήθηκε ένας από τους μεγαλύτερους παγκόσμιους... ηγέτες».
Τα κοινά σημεία Ελλήνων και Τούρκων
«Πρέπει να διαφυλάξουμε αυτή την κληρονομιά και τις κοινές αναμνήσεις που μας ενώνουν με τον τουρκικό λαό. Όχι μόνο οι Τούρκοι, αλλά και εμείς. Γιατί δεν καταλαβαίνουμε πόσο σημαντικό είναι -και- για εμάς»;
Η ανάδειξη της οικίας του Κεμάλ από τον Γιάννη Μπουτάρη
«Ο δήμαρχος είναι επιχειρηματίας, βλέπει μπροστά και αγαπά πραγματικά την πόλη του. Και καταλαβαίνει ότι το μνημείο αυτό δεν είναι σημαντικό μόνο για τους Τούρκους, αλλά και για εμάς».
Οι ρίζες του από το Αϊβαλί
«Η οικογένειά μου ήρθε από το Αϊβαλί. Το αίμα μου είναι από αυτά τα χώματα, αυτά τα μέρη. Μοιάζετε με μένα, η συμπεριφορά σας είναι σαν τη δική μου, το χαμόγελό σας είναι σαν το χαμόγελό μου, θυμώνετε όπως και εγώ».Αλήθεια, στην Ιστορία στο σχολείο, τί βαθμό έπαιρνες; Juan