26.9.16

Τζιτζικώστας: Η κυβέρνηση αντιγράφει πρακτικές Ερντογάν


Για “πρακτικές Ερντογάν” κατηγορεί την κυβέρνηση ο Απόστολος Τζιτζικώστας με αφορμή την πρόθεσή της να διορίσει γραμματείς σε Περιφέρειες και Δήμους.
«Αυτά είναι αστεία πράγματα. Η κυβέρνηση ζήλεψε και αντιγράφει τις πρακτικές Ερντογάν. Η κυβέρνηση Ερντογάν προχώρησε άμεσα στην κατάργηση δημάρχων και περιφερειαρχών. Επειδή αυτό δεν μπορεί να γίνει σε μια ευρωπαϊκή χώρα, έχω την αίσθηση ότι η κυβέρνηση επιχειρεί μέσα από τον διορισμό ανθρώπων της δικής της εμπιστοσύνης, σε κάθε περιφέρεια και σε κάθε δήμο, που θα έχουν την ευθύνη όλης της διοίκησης, να καταργήσουν επί της ουσίας τους δημάρχους και τους περιφερειάρχες», δήλωσε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ – ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 fm».

«Αυτό δεν μπορεί να προχωρήσει. Ζούμε σε μια δημοκρατία. Αντιλαμβάνομαι το άγχος του ΣΥΡΙΖΑ που δεν μπορεί να εκλέξει δημάρχους και περιφερειάρχες, παρά μόνο σε ελάχιστες περιπτώσεις, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως θα πάμε στο άλλο άκρο, που είναι να τους διορίσουμε» πρόσθεσε ο κ. Τζιτζικώστας.
Επίσης, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ ανέφερε πως αύριο το μεσημέρι θα συνεδριάσει το ΔΣ της ΕΝΠΕ, το ίδιο θα κάνει και η ΚΕΔΕ, ενώ πρότεινε να υπάρξει και μία κοινή συνεδρίαση, ώστε να αποφασιστεί το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων.
«Κινητοποιήσεις που θα πιέσουν την κυβέρνηση να μας απαντήσει ξεκάθαρα εάν αυτό που ως πρόταση έχει εμφανιστεί μέχρι στιγμής είναι κάτι το οποίο σκέφτεται να υιοθετήσει. Εάν η Ελλάδα είναι η Τουρκία του Ερντογάν, θέλουμε να το ξέρουμε» πρόσθεσε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.
http://ysterografa.gr/