10.9.16

Κακοκαιρία: Διακόπηκε η κυκλοφορία Λαμίας-Καρπενησίου –Εγκλωβισμένοι οδηγοί, σταμάτησαν τα τρένα [εικόνες]


Σοβαρά προβλήματα έχουν δημιουργήσει ισχυρές βροχοπτώσεις στην Λαμία και στη Δυτική Φθιώτιδα, αλλά και σε χωριά περιφερειακά της Λαμίας.
Λόγω ισχυρής βροχόπτωσης στην Ε.Ο.Λαμίας-Λιανοκλαδίου,έχουν ακινητοποιηθεί 30 οχήματα. Επιχειρούν 12 πυροσβέστες με 6 οχήματα και 1 ερπυστριοφόρο. Επίσης λόγω των κακών καιρικών συνθηκών στην Ε.Ο.Καλαμπάκας-Κλεινοβού,έχουν ακινητοποιηθεί 4 οχήματα.

Τον μεγάλο όγκο νερού δεν μπόρεσαν να τον συγκρατήσουν οι χείμαρροι, με συνέπεια σε αρκετά σημεία να περνά πάνω από το δρόμο Λαμίας – Καρπενησίου, βάζοντας σε κίνδυνο του ανυποψίαστους οδηγούς.
Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στο 12ο χιλιόμετρο του δρόμου Λαμίας - Καρπενησίου στο σιδηροδρομικό σταθμό του Λιανοκλαδίου, η συγκοινωνία έχει διακοπεί, καθώς μία γέφυρα έχει γεμίσει νερό και να είναι αδύνατο να περάσουν ακόμη και πυροσβεστικά οχήματα από τη Λαμία προς τη Δυτική Φθιώτιδα.
Σύμφωνα με πληροφορίες του lamiareport.gr έχουν ακινητοποιηθεί δυο τρένα που κινούνταν από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα, το ένα στη Στύρφακα και ένα άλλο στο Δομοκό. Επίσης το τρένο που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα - Θεσσαλονίκη σταμάτησε στο Λιανοκλάδι μέχρι νεωτέρας. Ο ΟΣΕ θα μεταφέρει τους επιβάτες με λεωφορεία μέχρι να καθαριστούν οι γραμμές που πλημμύρισαν σε διάφορα σημεία της Φθιώτιδας.
Οι πυροσβέστες έδωσαν πραγματική μάχη για να προσεγγίσουν από κάποια πλευρά την γέφυρα, που έχει γεμίσει με νερό. Τα πυροσβεστικά οχήματα από την Λαμία, δεν μπορούσαν να περάσουν με κατεύθυνση τη δυτική Φθιώτιδα και το Καρπενήσι, με συνέπεια λίγα μέτρα μετά, να έχουν εγκλωβιστεί δεκάδες αυτοκίνητα, τα οποία πρόλαβαν και εγκατέλειψαν οι οδηγοί τους.
Μέχρι στιγμής οι πυροσβέστες προσπαθούν να προσεγγίσουν τα κρίσιμα σημεία για να εντοπίσουν πιθανά εγκλωβισμένα Ι.Χ.
Ανάμεσα στα εγκλωβισμένα οχήματα, υπήρχε και ένα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο κινούνταν με κατεύθυνση από το Καρπενήσι προς την Λαμία, χωρίς όμως να υπάρξει κάποιο πρόβλημα, αφού οι πυροσβέστες το απεγκλώβισαν πολύ γρήγορα.
Η κυκλοφορία από την Λαμία προς το Καρπενήσι έχει διακοπεί, καθώς η αστυνομία σταμάτα την κίνηση των αυτοκινήτων λίγο μετά την Λαμία. Ουρές χιλιομέτρων έχουν δημιουργηθεί, ενώ για την βοήθεια των πυροσβεστικών οχημάτων κινούνται και μηχανήματα της περιφέρειας Στερεάς, για να βοηθήσουν στον απεγκλωβισμό των αυτοκινήτων.
Σε ένα μεγάλο μέρος της περιοχής έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση και πολλά χωριά είναι χωρίς ρεύμα. Η έντονη βροχόπτωση συνεχίζεται και εκατοντάδες σπίτια στη Λαμία και τα χωριά έχουν πλημμυρίσει.
Επίσης στους δρόμους προς Δομοκό και προς Μπράλο, υπάρχουν μικρές κατολισθήσεις και έχουν πέσει πέτρες μέσα στο δρόμο.
Σύμφωνα με πληροφορίες του trikalaola.gr λίγο μετά τις 22:00 απεγκλωβίστηκαν από μηχανήματα της Περιφέρειας Θεσσαλίας 18 άτομα, τα οποία είχαν αποκλειστεί στη στάση Κουκουράβα μετά τα Αμπέλια. Τα μηχανήματα άνοιξαν δίοδο και απελευθερώθηκαν τα αυτοκίνητα μαζί με τους επιβαίνοντες, ενώ 3 αυτοκίνητα παρέμειναν χωρίς επιβάτες στο σημείο αποκλεισμού.
Πηγή φωτογραφιών: lamiastar


Πηγή: iefimerida.gr