21.9.16

Αυτά είναι τα προβλήματα, κύριε υπουργέ Επικρατείας (λέμε τώρα)

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Την ώρα που ο κ. Τσίπρας, ο κ. Παππάς και η κουστωδία τους περιόδευαν σε ΗΠΑ και Καναδά, κάνοντας ντόλτσε βίτα στη Μέκκα του καπιταλισμού – και ενίοτε διαμαρτυρόμενοι επειδή κάποιοι δεν σεβάστηκαν τις υπερατλαντικές διακοπές τους – η Ελλάδα έβραζε απ’ άκρου σ’ άκρον.
Συντάξεις κόβονταν, η βιομηχανία υποχωρούσε ξανά, οι εγγεγραμμένοι άνεργοι (σύμφωνα με τον ΟΑΕΔ) παρουσίαζαν αύξηση αυγουστιάτικα, υγιείς επιχειρήσεις απειλούνταν με λουκέτο, εργαζόμενοι αγωνιούσαν για τις δουλειές τους, ο «διαγωνισμός» για τις τηλεοπτικές άδειες βούλιαζε σε ένα έλος σκανδάλων, η χώρα βρισκόταν στον αέρα από πλευράς χρηματοδότησης και το κράτος αντιμετώπιζε τις άμεσες ανάγκες του με πανάκριβο βραχυπρόθεσμο δανεισμό μέσω εντόκων γραμματίων του δημοσίου.
Μόνο αυτά;
Όχι, βέβαια!

Την ώρα που ο κ. Τσίπρας από του βήματος του ΟΗΕ έλεγε διάφορα φληναφήματα περί του μεταναστευτικού, υποστηρίζοντας ότι η συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας λειτουργεί και οι μεταναστευτικές ροές έχουν μειωθεί, στα κατεστραμμένα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου ξεσπούσαν πρωτοφανείς ταραχές.
Ένα εμφυλιοπολεμικό κλίμα, αποτέλεσμα των χειρισμών των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ,  με συγκρούσεις μεταξύ μεταναστών διαφόρων εθνικοτήτων, πυρπολισμούς ελαιοκτημάτων, συγκεντρώσεις των κατοίκων – ακόμη και η υποστολή της σημαίας παρολίγον να ματαιωθεί διότι κινδύνευε η σωματική ακεραιότητα των μελών του αγήματος από διάφορους αλληλέγγυους και αντιεξουσιαστές.
Όλα αυτά, την ώρα που η Λέσβος έζησε τον χειρότερο τουριστικό Αύγουστο όλων των εποχών.
Ξέφραγο αμπέλι η Λέσβος και είναι απορίας άξιον πώς βρέθηκαν εκεί σε δράση διάφοροι αντιεξουσιαστές.
Η συμφωνία προφανώς δεν λειτουργεί. Στο 24ωρο 18-19 Σεπτεμβρίου στα νησιά έφθασαν 210 άτομα και στο 48ωρο 308.
Συνολικά στη χώρα έχουμε ξεπεράσει τα 60.000 άτομα – για την ακρίβεια στις 19 Σεπτεμβρίου είχαμε αισίως φθάσει τους 60.352, δηλαδή πολύ πάνω από τις συμφωνημένες 50.000.
Και στα νησιά έφθασαν τους 13.536, ενώ η χωρητικότητά τους έχει υπολογιστεί σε 7.450.
Μας λένε οι κυβερνητικοί ότι πέρσι έρχονταν κατά χιλιάδες – επίσης με δική τους ευθύνη.
Ναι, αλλά τότε δεν υπήρχε η συμφωνία, δεν είχε κλείσει ο βαλκανικός διάδρομος και δεν είχαμε τόσες χιλιάδες εγκλωβισμένους (συνεπεία της συμφωνίας) στα νησιά.
Η συμφωνία θα λειτουργούσε αν αυτοί οι άνθρωποι δεν εγκλωβίζονταν στα νησιά και λειτουργούσε η μετεγκατάστασή τους.
Αυτά είναι τα προβλήματα, κ. Παππά.
Και ως υπουργός Επικρατείας οφείλατε να τα γνωρίζετε και να καθίσετε κάτω να τα αντιμετωπίσετε!
Όχι να τρέχετε στις Αμερικές και στα πολυτελή ξενοδοχεία.
Αν δυσφορείτε που κάποιοι σας ενόχλησαν, όλοι οι υπόλοιποι δυσφορούν με την ανικανότητα και την αλαζονεία σας…