22.9.16

Η ρωσική Αεροπορία άνοιξε τον δρόμο για το παλιό Χαλέπι - Ο συριακός Στρατός διεισδύει στον ισλαμικό θύλακα (βίντεο, εικόνες)


Η «ΜΗΤΕΡΑ» ΤΩΝ ΜΑΧΩΝ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ 

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
 
Σημαντική εξέλιξη λαμβάνει χώρα στο μέτωπο του Χαλεπίου καθώς ο συριακός Στρατός μετα από ένα μπαράζ ρωσικών αεροπορικών βομβαρδισμών κατά θέσεων της εξτρεμιστικής Jaysh Al-Fateh (Army of Conquest) και την καταστροφή αποθηκών οπλισμού της στο Bustan Al-Qasr εισχώρησε μέσα στην παλιά πόλη του Χαλεπίου δηλαδή γύρω από το φρούριο και την ακρόπολη της πόλης.
 
H ρωσική Αεροπορία χρησιμοποίησε βόμβες λευκού φωσφόρου.
 
Η παλιά πόλη του Χαλεπίου ελέγχεται από τους ισλαμιστές εδώ και τέσσερα χρόνια και είναι η πρώτη φορά που τα κυβερνητικά στρατεύματα επιχειρούν να διεισδύσουν κάτι που το απέφευγαν για δύο λόγους.
 
Δεν είχαν καταφέρει να κλείσουν τον κλοιό γύρω από την πόλη, κάτι που έχουν επιτύχει για δεύτερη φορά από τις αρχές Σεπτεμβρίου αποκλέιοντας τον ισλαμικό θύλακα του ανατολικού Χαλεπίου και υπήρχε ο φόβος της καταστροφής του ιστορικού κέντρου κάτι που όμως έχει γίνει ήδη από τους ισλαμιστές που με μένος καταστρέφουν οποιοδήποτε ιστορικό μνημείο.
 
Ταυτόχρονα με την διείσδυση στο παλιό Χαλέπι τα κυβερνητικά στρατεύματα επιχειρούν απο τον Νότο και συγκεκριμένα από το προάστιο 1070 Al-Hamdaniyah Housing Project
 
Το συριακό Επιτελείο κατόπιν παρότρυνσης από την Μόσχα έχε λάβει την απόφαση να μην μείνει μόνο στην πολιορκία αλλά να προχωρήσει σε διείσδυση μέσα στον ισλαμικό θύλακα καθώς από την στιγμή που δεν διαθέτουν πλεόν γραμμές ανεφοδιασμού δεν θα μπορεί να διατηρηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα.
 
Ο συριακός Στρατός συνεπικουρείται από μαχητές της σιιτικής Hezbollah και από Παλαιστίνιους παραστρατιωτικούς Liwaa Al-Quds.
 
Οι επιθέσεις διεξάγονται στις συνοικίες του Old Ramouseh απ' όπου ανοίγει και ο δρομος για το παλιό Χαλέπι.
 
Την επίθεση δειξάγουν η συριακή Προεδρική Φρουρά και η 4η Μηχανοκίνητη Μεραρχία
 
Μέχρι τώρα τα κυβερνητικά στρατεύματα έχουν καταλάβει την αρτοποιεία του Ramouseh και από εκεί πλέον έχου θέσει σε απόσταση βολής την συνοικία  Sheikh Sa'eed στο νότιο Χαλέπι.
 
Η έτερη δύναμη που ανοίγει διάδρομο στην συοινικία 1070 Al-Hamdaniyah Housing Project στο νότιο Χαλέπι επιχειρεί και αυτή να φτάσει στο Old Ramouseh από την νότια πλευρά περικυκλώνοντας τους ισλαμιστές της Jaysh Al-Fateh.


pronews