8.9.16

Σφοδρή επίθεση της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος στον Ε.Μαρινάκη: «Εμείς είμαστε ο νόμος όχι εσύ»


ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΜΗΝΥΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΕΦΕΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΑΡΕΠΕΜΨΕ ΓΙΑ ΠΕΝΤΕ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΑ

του Πέτρου Αναστασίου
Σκληρή επίθεση στον Πρόεδρο του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη έκανε η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, ο οποίος μετά την εισαγγελική πρόταση για τη σύλληψη του και την παραπομπή του σε δίκη για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης στο χώρο του ποδοσφαίρου μίλησε για “διατεταγμένη υπηρεσία” και περί “εκτελέση συμβολαίου” από τους εισαγγελείς εφετών, Ισίδωρο Ντογιάκο και Σταμάτη Δασκαλόπουλο.

Συγκεκριμένα η Ένωση σε ανακοίνωση της κάνει λόγο για δηλώσεις οι οποίες "συνιστούν βάναυση προσβολή και αναίτια επίθεση σε βάρος των Εισαγγελικών Λειτουργών, πριν αποφανθεί το Συμβούλιο Εφετών, ως μόνο και αποκλειστικά αρμόδιο να αποφασίσει για την περαιτέρω δικονομική πορεία της υποθέσεως και την παραπομπή ή όχι του κατηγορουμένου στο Ακροατήριο".
Παράλληλα, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος υπενθυμίζει πως : "οι Εισαγγελικές προτάσεις συντάσσονται με γνώμονα το Νόμο και τη συνείδηση του Εισαγγελέως στη δικονομική βάση των αποδεικτικών στοιχείων που συγκεντρώθηκαν κατά τη διάρκεια της ανάκρισης και διαβεβαιώνουμε ότι οι επιθέσεις αυτές λεκτικές και άλλες δεν πρόκειται να κάμψουν το σθένος και το φρόνημα των Εισαγγελέων, οι οποίοι επιβάλλεται να αφεθούν απερίσπαστοι στην εκτέλεση των καθηκόντων τους".
Σημειώνεται ότι προ δύο ημερών ο Ε.Μαρινάκης εξέφρασε την πρόθεσή του να καταθέσει άμεσα μήνυση και νέα πειθαρχική αναφορά σε βάρος του εισαγγελέα Εφετών, Σταμάτη Δασκαλόπουλου.
 
Η απάντηση του προέδρου του Ολυμπιακού ήρθε μετά από την πρόταση του κ. Δασκαλόπουλου προς το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας να παραπεμφθεί σε δίκη ο κ. Μαρινάκης για την υπόθεση των στημένων αγώνων στο ποδόσφαιρο αλλά και να προφυλακιστεί επειδή παραβίασε τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί.
 
Αναλυτικά η δήλωση του κ. Μαρινάκη:
 
«Δεν αποτελεί έκπληξη η σημερινή πρόταση του Εισαγγελέα Εφετών Σταμάτη Δασκαλόπουλου. Και αυτό γιατί το περιεχόμενο της ήταν προαποφασισμένο από τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Αθηνών Ισίδωρο Ντογιάκο, από την πρώτη μέρα που άρχισε η ανάκριση για αυτά τα κατασκευασμένα αδικήματα, τα οποία στρέφονται ουσιαστικά κατά του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ και της δραστηριότητας μου στην πρόοδο της ομάδας.
 
Με την συγκεκριμένη πρόταση, ο Στ. Δασκαλόπουλος επιβεβαιώνει πλήρως τα αναφερόμενα από εμένα στην πειθαρχική αναφορά που υπέβαλα εναντίον του στην Πρόεδρο και την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.
 
Μια σειρά από ενέργειες του Στ. Δασκαλόπουλου αποδεικνύουν ότι πάντα ήταν σε διατεταγμένη υπηρεσία και υπάκουε τυφλά στις εντολές του Ισ. Ντογιάκου ο οποίος εκτελούσε συμβόλαιο σε βάρος μου.
 
Ο ρόλος του Ισ. Ντογιάκου και του Στ. Δασκαλόπουλου σε δικαστικές υποθέσεις μείζονος κοινωνικού και οικονομικού ενδιαφέροντος, ο χειρισμός των οποίων έχει προκαλέσει την κοινή γνώμη και προσβάλλει το κοινό περί δικαίου αίσθημα, αποτελούν ήδη αντικείμενο πειθαρχικής έρευνας από την Ελληνική Δικαιοσύνη.
 
Η πρόταση του Στ. Δασκαλόπουλου να αντικατασταθούν όλοι οι περιοριστικοί όροι με την προσωρινή μου κράτηση, γιατί δήθεν παραβιάζω τον περιοριστικό όρο της μη ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο, σε αντίθεση με την κρίση του αρμόδιου ανακριτή που επέβαλε τον όρο και του ίδιου του κ. Δασκαλόπουλου, όταν το Μάρτιο του 2016 υπέβαλε πρόταση για την ευνοϊκή για εμένα τροποποίηση των όρων, αποδεικνύει ότι όλα αυτά έχουν μεθοδευτεί από την πρώτη ημέρα που ξεκίνησε αυτή η υπόθεση με σκοπό τη βάναυση προσβολή της προσωπικότητάς μου και γιατί με θέλουν έξω από το ποδόσφαιρο και μακριά από τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ.
 
Η εισαγγελική πρόταση του Στ. Δασκαλόπουλου τόσο για την επιβολή προσωρινής κράτησης όσο και για τη παραπομπή ή μη στο ακροατήριο, θα κριθεί από το αρμόδιο Συμβούλιο Εφετών Αθηνών τους επόμενους μήνες. Αναμένω τη δίκαιη κρίση από αμερόληπτους, ανεξάρτητους και ελεύθερους δικαστές.
 
Άμεσα καταθέτω μήνυση και νέα πειθαρχική αναφορά εις βάρος του Εισαγγελέα Στ. Δασκαλόπουλου».
 
Ο εισαγγελικός λειτουργός προτείνει την παραμπομπή σε δίκη του του προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας για πέντε κακουργήματα που αφορούν την εγκληματική οργάνωση στον χώρο του ποδοσφαίρου, ενώ παράλληλα ζητεί την άμεση προφυλάκισή του.
 
Συγκεκριμένα κατηγορείται για:
 
1) ένταξη και διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση,
 
2) ηθική αυτουργία σε απόπειρα εκβίασης με απειλή βλάβης δραστηριότητας που ασκεί ο εξαναγκαζόμενος από υπαίτιο που διαπράττει τέτοιες πράξεις από συνήθεια, κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση,
 
3) ηθική αυτουργία σε έκρηξη από την οποία μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο,
 
4) ηθική αυτουργία σε κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση δωροδοκία-δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα που περιλαμβάνεται σε στοιχηματικές διοργανώσεις, από την οποία επιτεύχθηκε ο σκοπός που επιδίωκε ο δράστης και
 
5) απάτη κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση.