22.9.16

Θεσσαλονίκη: Εξαρθρώθηκε σπείρα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες σε βάρος πεζών πολιτών




Συνελήφθησαν τρία (3) άτομα και εξιχνιάσθηκαν
πέντε (5) περιπτώσεις

Πολυμελής συμμορία, τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών, εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Τούμπας - Τριανδρίας.
Συνελήφθησαν χθες (21-09-2016), από αστυνομικούς της παραπάνω Υπηρεσίας, τρία (3) άτομα (δύο αλλοδαποί, ηλικίας 20 και 13 ετών και ένας 17χρονος ημεδαπός), σε βάρος των οποίων, καθώς και δύο ακόμη μελών της, σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα, της «σύστασης συμμορίας», της «ληστείας κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση».

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι παραπάνω, είχαν συστήσει συμμορία και ενεργώντας με διαφορετική σύνθεση κατά περίπτωση, κατά το χρονικό διάστημα από τα τέλη Αυγούστου 2016 έως 19-09-2016, διέπραξαν με την απειλή και τη χρήση σωματικής βίας, συνολικά, πέντε (5) ληστείες, κυρίως σε βάρος  ανηλίκων, σε περιοχές της Ανατολικής Θεσσαλονίκης, αφαιρώντας κινητά τηλέφωνα και χρηματικά ποσά.
Επιπλέον, συνελήφθησαν οι γονείς (αλλοδαποί ηλικίας 30 και 51 ετών, άνδρας – γυναίκα αντίστοιχα), δύο (2) εκ των συλληφθέντων, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για το αδίκημα της «παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου».