5.9.16

Στον “αέρα” η Σχολή Ναυτικών Δοκίμων από μετωπική σύγκρουση Διοικητή και καθηγητών


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:ΝΙΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
Αντιπαράθεση στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων μεταξύ του Διοικητή της Σχολής και των καθηγητών. Πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις του Διοικητή για το εργασιακό καθεστώς των καθηγητών αλλά και για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων από τους καθηγητές, οι οποίοι έφθασαν εκτός του ΓΕΝ, μέχρι τα υπουργικά γραφεία Καμμένου και Βίτσα ζητώντας ακόμη και την αντικατάσταση του διοικητή!

Σήμερα παρουσιάζονται στη ΣΝΔ οι νέοι Ναυτικοί Δόκιμοι, τα μαθήματα αρχίζουν σε λίγες ημέρες και η ένταση που επικρατεί, προφανώς δεν βοηθά. Απαιτείται ψυχραιμία απ΄ όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές κι αυτό το αναφέρουμε γιατί μαθαίνουμε ότι υπάρχουν σκέψεις για αλλαγή του Διοικητή. Το σενάριο έλεγε για “ανταλλαγή” θέσεων με τον διοικητή της ΔΝΕ, ο οποίος θα τοποθετείτο στη θέση του διοικητή της ΣΝΔ ή ακόμη και για έκτακτες κρίσεις.
Νομίζουμε ότι προέχει η εύρυθμη λειτουργία της Σχολής από όλες τις απόψεις. Οι διαταγές και οι αποφάσεις εν θερμώ, ποτέ δεν οδηγούν σε καλύτερα αποτελέσματα. Καλό θα είναι λοιπόν οι “εμπλεκόμενοι” να βάλουν νερό στο κρασί τους. Επίσης όσοι “βλέπουν” στην κρίση, την ευκαιρία για να προωθήσουν “παλαιούς φίλους” αναβαθμίζοντας τους από το πουθενά, να βάλουν πάνω απ΄ όλα το καλό της Σχολής και τίποτα άλλο.
Βέβαια θα πρέπει η ηγεσία του ΓΕΝ και του ΓΕΕΘΑ, να είναι έτοιμοι σε τυχόν παραίτηση του Διοικητή της ΣΝΔ από την μετακίνηση του σε άλλη θέση.
Αυτά προς το παρόν…

militaire