12.9.16

Ξεκίνησαν οι ναυτικές ασκήσεις Ρωσίας-Κίνας με στόχο τον... 7ο αμερικανικό Στόλο (εικόνες, βίντεο)


ΟΙ ΔΥΟ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΕΙΣ BAZOYN «ΟΡΙΑ» ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΕΠΙΡΡΟΗ ΣΤΟΝ ΕΙΡΗΝΙΚΟ 

Ξεκίνησαν σήμερα οι κοινές ναυτικές ασκήσεις Κίνας-Ρωσίας με την επωνυμία «Joint Sea-2016» και ήδη έχουν βγει οι πρώτες εικόνες και βίντεο. Είναι η πρώτη φορά που οι δύο υπερδυνάμεις προχωρούν σε κοινές αποστολές εναντίον ενός δυνητικού αντιπάλου που θα είναι το Ναυτικό των ΗΠΑ 

Δύο αντιτορπιλικά και ένα αποβατικό του ρωσικού Στόλου έφτασαν στην περιοχή. 
 
Οι Στόλοι Κίνας και Ρωσίας θα "αντιμετωπίσουν" τον αμερικανικό Στόλο του οποίου η ισχύς είναι μεν πολύ μεγάλη αλλά βρίσκεται μακριά από τις βάσεις του.
 
Το "κτίσιμο" νησιών επάνω σε υφάλους και η συνεχής αναμέτρηση του κινεζικού Ναυτικού με το πανίσχυρο αμερικανικό Ναυτικό του Ειρηνικού έχουν δημιουργήσει ίσως την εντονότερη αντιπαράθεση σε παγκίσμια κλίμακα και όχι τυχαία: Στην επίμαχη Νότια Σινική Θάλασσα, στα ανοιχτά της περιφέρειας Γκουαντόνγκ, διέρχεται παγκόσμιο εμπόριο ύψους 5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων!
 
Η ναυτική εκπαιδευτική δραστηριότητα ανάμεσα στις δυο χώρες λαμβάνει ιδιαίτερη σημασία μετά την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου της Χάγης αναφορικά με τις κινεζικές διεκδικήσεις, μετά από προσφυγή των Φιλιππίνων, η απόφαση του οποίου ήταν αρνητική για το Πεκίνο, που δήλωσε ότι δεν δεσμεύεται από αυτή, για να έρθει πριν λίγες μέρες η υποστήριξη από την πλευρά του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, να δημιουργήσει νέα δεδομένα στην υπόθεση.
 
Στις ασκήσεις θα λάβουν μέρος πλοία επιφανείας διαφόρων τύπων, υποβρύχια, αεροσκάφη διαφόρων τύπων, ελικόπτερα που θα επιχειρούν από πλοία, καθώς επίσης και δυνάμεις Πεζοναυτών, όπως ενημέρωσε η κινεζική πλευρά.
 
Θα εκτελεστούν σενάρια στον τομέα των ανθυποβρυχιακών επιχειρήσεων, επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης (SAR), καθώς επίσης και αποβατική ενέργεια για την κατάληψη νήσου…
 
Η Κίνα προσανατολίζεται στην κήρυξη ΑΖΑΑ και στη Νότια Κινέζικη Θάλασσα (όπου ήδη υπάρχουν εδαφικές διεκδικήσεις νησιωτικών συμπλεγμάτων από Βιετνάμ και Φιλιππίνες) και στην Κίτρινη Θάλασσα (στον κόλπο μεταξύ Κίνας και Κορέας, όπου η σύγκρουση μεταξύ Βόρειας και Νότιας Κορέας οδήγησε στις αρχές του 2013 σε μια οξυμένη κρίση, που συμπεριέλαβε μια εντυπωσιακή επίδειξη δύναμης από ΗΠΑ και Ιαπωνία).
 
Έτσι, η κινεζική στρατιωτική ηγεσία υιοθετεί το γνωστό δόγμα ότι «… ένα πραγματικά ισχυρό έθνος πρέπει να διαθέτει ένα εξαιρετικό διεθνές εμπόριο, ένα ισχυρό εμπορικό στόλο για να μεταφέρει τα αγαθά και ένα παντοδύναμο ναυτικό για να προστατεύει τις θαλάσσιες οδούς…»!
 
To εμπόριο στην περιοχή αγγίζει σε αξία τα 5 τρισ.δολάρια ετησίως

Russian-Chinese naval drill Joint Sea 2015 II in Vladivostok