17.9.16

Ξεκίνησε η τρίτη φάση της «Ασπίδας του Ευφράτη»: Σε απόσταση 10 χλμ. από την αλ-Μπαμπ ο FSA και οι τουρκικές δυνάμεις


ΠΩΣ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΛΑΜΙΚΗ «ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ» ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ! 

του Πάνου Σπαγόπουλου
Σε απόσταση 10 χλμ. από την Al Bab βρίσκονται οι τουρκικές δυνάμεις μαζί με δυνάμεις των ισλαμιστών του FSA προκειμένου να προχωρήσουν τις αμέσως επόμενες ώρες στην κατάληψη της πόλης η οποία ελέγχεται από τον ISIS.
Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν 2500 ένοπλοι του FSA και 200 Τούρκοι στρατιώτες προκειμένου να ξεκινήσει η τρίτη φάση της επιχείρησης «Ασπίδα του Ευφράτη», σε συνδυασμό με  τουρκικά άρματα μάχης M-60T Sabra.
Όλες αυτές οι δυνάμεις αναμένουν το «πράσινο» φως για να προωθηθούν από την al-Rais νότια προς την al Bab η οποία μέχρι και πρότινος ελεγχόταν από τις δυνάμεις της ISIS.
Η τουρκική εφημερίδα yenisafak αναφέρει π’αντως πως η τρίτη φάση της επιχείρησης «Ασπίδα του Ευφράτη» ξεκίνησε σήμερα (Παρασκευή) στη βόρεια Συρία.
Το δημοσίευμα αναφέρει ότι «ένοπλοι  του FSA υποστηριζόμενοι από τις τουρκικές δυνάμεις ξεκίνησαν σήμερα (Παρασκευή) την Τρίτη φάση της επιχείρησης προκειμένου να «απελευθερώσουν» την πόλη al-bab η οποία βρίσκεται στα χέρια της ISIS (η οποία σημειωτέον όπως θα αναφερθεί και παρακάτω έχει αποχωρήσει προ πολλού από την πόλη!).
Αναφέρεται ακόμη ότι  οι δυνάμεις του FSA απελευθέρωσαν τα χωριά Baragidah, Kafar Ghan και Tathmus τα οποία βρίσκονται δυτικά της al-Rais.
Παράλληλα Α/Κ πυροβόλα T-155 Firtina σφυροκόπησαν θέσεις του ISIS ανατολικά του Αζάζ ενώ μαχητικά αεροσκάφη βομβάρδισαν τα χωριά Baragidah and Karaf πριν αυτά καταληφθούν από τον FSA
Σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις πρόκειται για μια επιχείρηση «δημοσίων σχέσεων» ανάλογη αυτής της κατάληψης της Τζαραμπλούς, χωρίς δηλαδή  η ISIS να επιχειρήσει  υπερασπιστεί την πόλη, έχοντας ήδη αποχωρήσει για την Ράκκα, με λεωφορεία πρακτικά ανενόχλητοι, ή όσοι από τους ενόπλους της ISIS δεν επιθυμούν να μεταβούν στη Ράκκα απλώς εντάσσονται στις τάξεις του FSA.
Στο πλαίσιο αυτό οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν την αποστολή ειδικών δυνάμεων στην al Rais, για την  επιχείρηση Noble Lance  αποστολή βέβαια που κατέληξε σε φιάσκο, καθώς οι ισλαμιστές του FSA δήλωσαν ξεκάθαρα πως «χριστιανοί και Αμερικανοί δεν έχουν θέση ανάμεσά μας», εκιώχνοντας τις αμερικανικές ειδικές δυνάμεις από την al-Rais κακήν κακώς.
Βέβαια και σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες ο «μετριοπαθής» FSA, κατάλαβε… το λάθος, και αφού απομόνωσε τα κακοποιά στοιχεία (discharge) αποφάσισε να προχωρήσει σε διαπραγματεύσεις με 7 συνολικά Αμερικανούς που παρέμειναν στην al- Rais για το μελλοντικό καθεστώς της συνεργασίας τους.


Η ισλαμική αποκάλυψη και η Νταμπίγκ
Η εκδίωξη πάντως των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων από την al-Rais ενδέχεται να έχει και εσχατολογικά στοιχεία. Η πόλη Dabig η οποία βρίσκεται 13 χλμ. από την al-Rais  θεωρείται από την ISIS (και σίγουρα από τους ισλαμιστές του FSA) ως το μέρος όπου θα δοθεί η μάχη μεταξύ των μουσουλμάνων και των απίστων πριν την αποκάλυψη.
Όπως αναφέραμε τον Οκτώβριο του 2014: «Η πεδιάδα που απλώνεται έξω από το μικρό χωρίο του Dabiq στη Συρία αποτελεί ένα περίεργο σκηνικό για μια από τις τελευταίες μάχες που περιγράφονται στην ισλαμικής εμπνεύσεως αποκάλυψη. Αν και κοντά στα σύνορα με την Τουρκία το Dabiq δεν είναι σημαντικός στρατιωτικός ή στρατηγικός στόχος όπως επισημαίνει ηγετικό στέλεχος της συριακής αντιπολίτευσης,
Παρόλα αυτά η ISIS έδωσε πολύ σκληρές μάχες για την κατάληψη του χωριού το περασμένο καλοκαίρι επειδή τα μέλη της πιστεύουν ότι μια μεγάλη μάχη μεταξύ των «απίστων» και των μουσουλμάνων θα γίνει εκεί ως μια από τις τελευταίες πράξεις πριν την ημέρα της Κρίσεως. 
Σε μια προφητεία η οποία αποδίδεται στον Μωάμεθ η «ημέρα της Κρίσεως» θα έρθει μετά την νίκη των μουσουλμάνων εναντίον της «Ρώμης» στο al-`Amaq ή στο Dabiq και τα δύο κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.
Σε μια άλλη προφητεία αναφέρεται πως όταν οι σύμμαχοι της «Ρώμης» θα φτάσουν τους 80 και τότε οι μουσουλμάνοι θα καταλάβουν την Κωνσταντινούπολη.
Η προφητεία της Dabiq δεν είχε περίοπτη θέση στην προπαγάνδα της ISIS μέχρι πρόσφατα. Πρώτος την ανέφερε ο Abu Mus`ab al-Zarqawi ως τον ύστατο προορισμό της «σπίθας» η οποία πρωτοάναψε στο Ιράκ.
Ο επικεφαλής της οργάνωσης al-Baghdadi ανέφερε τη συγκεκριμένη προφητεία σε μια από τις ομιλίες του. Αλλά δεν ήταν μέχρι και φέτος που η οργάνωση άρχισε να  επικεντρώνει την προσοχή της στο Dabiq και να το αναφέρει στην προπαγάνδα της.
Ένας εκπρόσωπος της ISIS ανέφερε το χωρίο σε μια δήλωσή του τον Απρίλιο και τον Ιούλιο η οργάνωση ξεκίνησε την κυκλοφορία ενός αγγλόφωνου περιοδικού με το όνομα “Dabiq.” Η εκδοτική ομάδα η οποία αναφέρεται ως «η ομάδα Dabiq» εξηγεί τους λόγους που έδωσε αυτό το όνομα στο περιοδικό της.
«Η περιοχή θα παίξει ένα ιστορικό ρόλο στις μάχες που θα ακολουθήσουν για την κατάληψη της Κωνσταντινούπολης και μετά της Ρώμης» αναφέρεται μεταξύ άλλων «αλλά πρώτα η οργάνωση πρέπει να εξαγνίσει το Dabiq από την προδοσία κάποιων άλλων σουνιτών ανταρτών οι οποίοι σήκωσαν τη σημαία του «χαλιφάτου» πάνω από αυτή την περιοχή» καταλήγουν οι συντάκτες του περιοδικού».
Τώρα η εμφάνιση των Αμερικανικών ειδικών δυνάμεων 13 χλμ. από την Dabig ενεργοποίησε τα ισλαμικά αντανακλαστικά του FSA. Άραγε η μάχη που προλέγουν οι μουσουλμάνοι μεταξύ των μουσουλμάνων και των «απίστων» θα δοθεί εκεί;
pronews