5.8.16

Νέο χτύπημα «μοναχικών λύκων»; - Επίθεση με μαχαίρι σε εμπορικό κέντρο (φωτό) (upd)


ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΔΥΟ ΥΠΟΠΤΟΙ 

της Χριστίνας Κοκκίνη
Ένας άνδρας δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι στο εμπορικό κέντρο του Λονδίνου, Westfield, χωρίς να έχουν γίνει γνωστές οι λεπτομέρειες για την κατάστασή του και το δράστη.
Προληπτικά το εμπορικό κέντρο εκκενώθηκε, ενώ στο σημείο έχουν σπεύσει αστυνομικές δυνάμεις.

Οι πρώτες μαρτυρίες κάνουν λόγο για δύο δράστες, ενώ το θύμα ήταν ένας πολίτης που πραγματοποιούσε τις αγορές του στο εμπορικό κέντρο.
Δεν έχει διευκρινιστεί αν πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση.
Όπως αναφέρει η Daily Mail επικαλούμενη αναφορές από αυτόπτες μάρτυρες «κάποιος δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι, μέρα μεσημέρι. Δύο άνδρες έτρεξαν λέγοντας “τον χτυπήσαμε καλά”».
Η αισθητικός Λέι Σακέλ που εργάζεται στο Westfield δήλωσε: «Κάποιος μαχαιρώθηκε έξω από το κατάστημά μας στο Westfield. Το τμήμα του κτιρίου έχει αποκλειστεί».
Χρήστης του Twitter στη συνέχεια έγραψε: «Κάποιος μαχαιρώθηκε στο Westfield. Ακριβώς κάτω από το κατάστημά μου».
Εκπρόσωπος της Μητροπολιτικής Αστυνομίας δήλωσε: «Η αστυνομία κλήθηκε γύρω στις 14.00 (τοπική ώρα) έπειτα από αναφορές για έναν άνδρα που δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι στο εμπορικό κέντρο Westfield. Αξιωματικοί και ασθενοφόρα έσπευσαν και βρήκαν έναν άνδρα σε ηλικία γύρω στα 20 να φέρει τραύματα από μαχαίρι».
Όπως εξήγησε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, ο άνδρας μεταφέρθηκε με ελικόπτερο σε νοσοκομείο της βρετανικής πρωτεύουσας, ενώ δεν έχει γίνει γνωστή η κατάσταση της υγείας του.
Λίγη ώρα μετά το περιστατικό, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της Μητροπολιτικής Αστυνομίας, δύο ύποπτοι συνελήφθησαν καθώς σχετίζονται με την υπόθεση.
Αυτόπτης μάρτυρας μιλώντας στην εφημερίδα Standard εξήγησε πως είδε πολλούς αστυνομικούς να τρέχουν, καθώς και ιατρικό προσωπικό.
«Υπήρχε ένταση. Κανείς δεν γνώριζε τι είχε συμβεί, αλλά η αστυνομία απέκλεισε τμήματα του εμπορικού και ο κόσμος άρχισε να κάνει ολοένα περισσότερες ερωτήσεις. Οι φίλοι μου που εργάζονται σε ένα κοσμηματοπωλείο μέσα στο εμπορικό ήταν όλοι ανήσυχοι», είπε ο άνδρας.
Επίθεση με μαχαίρι σε εμπορικό κέντρο του Λονδίνου
pronews