3.8.16

Νέο βίντεο: Μια πύρινη κόλαση τυλίγει ξαφνικά στις φλόγες το αεροσκάφος της Emirates


Στο σημερινό ατύχημα όλοι οι επιβαίνοντες του αεροσκάφους της Emirates είχαν Άγιο αφού αμέσως μετά  που πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι όπως αποκαλύπτει νέο βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας ενώ αεροσκάφος βρίσκεται στον αεροδιάδρομο, μια κόλαση φωτιάς εκρήγνυται μπροστινό του μέρος και το τυλίγει αμέσως στις φλόγες Αυτόπτης μάρτυρας υποστήριξε ότι το αεροσκάφος φάνηκε σαν να «εξερράγη» τη στιγμή που άγγιξε το έδαφος χωρίς το μηχανισμό προσγείωσης.


Όπως έγινε γνωστό, οι 282 επιβαίνοντες βγήκαν από το αεροσκάφος μέσα σε 45 δευτερόλεπτα από την προσγείωση, γεγονός που τους έσωσε τη ζωή. Η αεροπορική εταιρεία, που ανήκει στο εμιράτο του Ντουμπάι, επιβεβαίωσε το «ατύχημα» με ανακοίνωση στο Twitter, διευκρινίζοντας ότι προς το παρόν τα αίτια δεν είναι γνωστά. Το αεροσκάφος ήταν Boeing 777-300 A6EMW και εκτελούσε την πτήση EK521 από το Τιρουβανταπουράμ, πρωτεύουσα της ινδικής επαρχίας Κεράλα, προς Ντουμπάι.
Η Emirates είναι η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Μέσης Ανατολής και πετά προς 153 προορισμούς σε ολόκληρο τον κόσμο από το διεθνές αεροδρόμιο του Ντουμπάι που έγινε από το 2015 ο μεγαλύτερος κόμβος διεθνών πτήσεων. 
Τα δύο επικρατέστερα σενάρια
Ειδικοί εμπειρογνώμονες αναμένεται να αναλάβουν την υπόθεση προκειμένου να εντοπίσουν τα αίτια που οδήγησαν στο ατύχημα, το οποίο παραλίγο να κοστίσει τη ζωή σε επιβάτες και πλήρωμα της πτήσης της Emirates. 
Ήδη τα σενάρια που ακούγονται για το τι μπορεί να συνέβη και το αεροσκάφος να τυλίχθηκε στις φλόγες είναι δύο:
- Πρόβλημα στο σύστημα προσγείωσης 
- Φωτιά στον κινητήρα ενώ το Boeing ήταν στον αέρα
Αυτό που φαίνεται σίγουρο, όπως μεταδίδουν τα ξένα πρακτορεία, είναι ότι ο πιλότος είχε ήδη ενημερώσει τον πύργο ελέγχου του αεροδρομίου ότι επρόκειτο να κάνει αναγκαστική προσγείωση.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, οι επιβαίνοντες προέρχονταν από τις παρακάτω χώρες:
226 - Ινδία
24 – Μεγάλη Βρετανία
11 - ΗΑΕ
6 - ΗΠΑ
6 – Σαουδική Αραβία
5 - Τουρκία
4 - Ιρλανδία
2 - Αυστραλία
2 - Βραζιλία
2 - Γερμανία
2 - Μαλαισία
2 - Ταϊλάνδη
1 - Κροατία
1 - Αίγυπτος
1 – Βοσνία Ερζεγοβίνη
1 - Λίβανος
1 - Φιλιππίνες
1 – Νότια Αφρική
1 - Ελβετία
1 - Τυνησία
Δείτε φωτογραφίες από το αεροδρόμιο του Ντουμπάι:

pronews