16.8.16

Αγκυρα κατά Παυλόπουλου για τα περί ποντιακής γενοκτονίας-Απάντηση συντάκτη της Efenpress


Οξύτατη αντίδραση του τουρκικού ΥΠΕΞ για τις δηλώσεις του ΠτΔ!

Οξύτατη ήταν η αντίδραση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών στις δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου για την ποντιακή γενοκτονία. «Η Τουρκία πρέπει να ζητήσει ειλικρινή συγγνώμη για τη Γενοκτονία σε βάρος του Ποντιακού Ελληνισμού» είχε αναφέρει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την Ιερά Μονή της Παναγίας Σουμελά στο Βέρμιο.

«Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε τις πολιτικές αφομοίωσης και της απάνθρωπης μεταχείρισης όλων των μειονοτήτων από την ίδρυση της δικής τους χώρας» αναφέρει σε πρωτοφανές ύφος η Άγκυρα για τα ελληνικά κόμματα.

Το τουρκικό ΥΠΕΞ κάνει λόγο για δημαγωγία του κ. Παυλόπουλου, προσθέτοντας ότι πρόκειται για δηλώσεις που δεν συνάδουν με υπεύθυνο ηγέτη χώρας, χωρίς νομική και ιστορική βάση.

Σύμφωνα πάντα με την τουρκική κυβέρνηση, οι δηλώσεις Προκόπη Παυλόπουλου «υποκινούν το θρησκευτικό και εθνικό μίσος είναι αντίθετες προς το πνεύμα της φιλίας και των σχέσεων καλής γειτονίας και δεν συνεισφέρουν στην ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών».

Σε ό,τι αφορά τις κατηγορίες Παυλόπουλου ότι οι τουρκικές αρχές δεν επέτρεψαν να τελεστεί η Πατριαρχική Λειτουργία στην Παναγία Σουμελά στην Τραπεζούντα, η Τουρκία κάνει λόγο για διαστρέβλωση της πραγματικότητας, υποστηρίζοντας ότι φέτος δεν επετράπη η λειτουργία «λόγω εργασιών ανακαίνισης».

tovima
____________________________________________________
Διαφωνούμε με τον  κ. Παυλόπουλο, διότι χρησιμοποίησε ήπια γλώσσα για να κατακρίνει τους αιμοσταγείς σφαγείς των λαών, βαρβάρους, απολίτιστους, παιδόφιλους, σεξουαλικά διεστραμμένους  ισλαμοφασίστες του ιμπεριαλιστικού μορφώματος που αποκαλείται τουρκία. Το ποιος χρησιμοποίησε απάνθρωπες μεθόδους, προκύπτει από την εξάλειψη του Ελληνισμού της Κωνσταντινουπόλεως και των νήσων Ίμβρου και Τενέδου, καθώς και του Πόντου, Μ. Ασίας , Ανατολικής Θράκης, κατεχομένων Κύπρου και λοιπών περιοχών ( εδάφη τα οποία εμείς οι ΕΛΛΗΝΕΣ -με κεφαλαία- διεκδικούμε) και την αντίστροφη αύξηση του αριθμού και των δικαιωμάτων των μουσουλμάνων - που δηλώνουν τούρκοι- στην ελεύθερη  δυτική Θράκη.
Όσον αφορά το "θρησκευτικό μίσος" αυτό εκπορεύεται από την πρωτόγονη και υποανάπτυκτη θρησκεία τους.Το δε "Εθνικό μίσος" είναι αυθύπαρκτον και εδραιωμένο στο DNA μας, σαν συνέπεια της ιμπεριαλιστικής επιθέσεως των τουρκοκάφρων κατά της Βυζ. Αυτοκρατορίας και την υποδούλωση της Ελλάδος για 400 χρόνια.
  Πνεύμα φιλίας και καλής γειτονίας δεν υπάρχει- ούτε υπήρξε ποτέ- παρά μόνο στα λόγια των ψευδολόγων πολιτικών και απόδειξη είναι οι καθημερινές παραβιάσεις του εναερίου και θαλασσίου χώρου της Ελλάδος και η διεκδίκηση προαιωνίων Ελληνικών νήσων.
 Οι τουρκία είναι σαν ένα φίδι που όταν θα βρει ευκαιρία θα σε δαγκώσει θανάσιμα, εκτός αν προλάβεις έγκαιρα να του συντρίψεις το κεφάλι.
Αυτά τα ολίγα για να μιλήσουμε έξω από τα δόντια και χωρίς τα αηδιαστικά πολιτικά μισόλογα.

Α. ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ (ΑΛΕΞ) 
Efenpress