12.8.16

Ρωσία-Ουκρανία με το δάχτυλο στην σκανδάλη: Ομολογία Ουκρανού σαμποτέρ (βίντεο)

ΠΑΡΑΔΕΧΤΗΚΕ ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΕΝΤΟΛΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΥΚΡΑΝΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΝΑ ΑΝΑΤΙΝΑΞΕΙ ΤΗΝ ΚΡΙΜΑΙΑ! 

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

Tην ομολογία του Ουκρανού σαμποτέρ Evgeny Panov ότι δρούσε υπό τις διαταγές του Π.Ποροσένκο και είχε ως στόχο να ανατινάξει κυριολεκτικά την Βόρεια Κριμαία απέσπασε η ρωσική FSB και έδωσε το βίντεο στο «φως» της δημοσιότητας
Ο Ουκρανός σαμποτέρ ομολογεί το σχέδιο δολιοφθοράς, τα ονόματα των συνεργατών του και δίνει με μεγάλες λεπτομέρειες την πορεία που θα ακολουθούσε στην Κριμαία. Ομολόγησε ότι το όλο σχέδιο επινοήθηκε από την Κενρική Υπηρεσία Πληροφοριών του ουκρανικού Υπουργείου Άμυνας συνεπώς εκτελούσε εντολές του ίδιου του Ουκρανού προέδρου Π.Ποροσένκο στον οποίο υπάγεται η υπηρεσία.
«Η ομάδα μου αποτελούνταν από αξιωματικούς της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών του ΥΠΑΜ της Ουκρανίας (πρόκειται για την Security Service of Ukraine Ukrainian: Служба Безпеки України (СБУ); Sluzhba Bezpeky Ukrayiny, η αλλιώς SBU)»
Εκτός από τον ίδιος, η ομάδα αποτελούνταν από τους Ουκρανούς αξιωματικούς Alexander Kirillov (“Cyril”), Oleg Petrenko (“Fox”), Aleksey sandul (“SAI”) και έναν ακόμα αξιωματικό ονομαζόμενο Dmitri και έναν άνδρα με την κωδική ονομασία «Desc» (όπως παλιά στην δημοφιλή σειρά «Νικήτα» η υπερπράκτορας είχε την κωδική ονομασία ενεργοποίησης «Ζοζεφίν»).
«Μαζί με τον Aleksey sandul οδηγήσαμε με κατεύθυνση τις πόλεις του Armyansk, Krasnoperekopsk, Dzhankoy, Feodosiya και στο Kerch για να δούμε τους στόχους προς καταστροφή. Οι στόχοι αναγνωρίστηκαν και ήταν τα φέρι μπόουτ Κριμαίας-Ρωσίας (!), τα άρματα μάχης στην Feodosia και στην πόλη του Dzhankoy ένα σύνταγμα ελικοπτέρων και το εργοστάσιο τσιμέντου "Titan» είπε ο ο Panov.
Να σημειώσουμε ότι στο Kerch κατασκευάζεται και η γέφυρα σύνδεσης με την Ρωσία.
Το ενδιαφέρον όμως είναι ότι προκύπτει κατόπιν ερεύνης ότι ο Ουκρανός σαμποτέρ είχε πολεμήσει κατά τον πόλεμο στην Α.Ουκρανία εναντίον των ρωσόφωνων μαζί με άλλους δύο από τους συλληφθέντες σαν στελέχη του 37ου τάγματος στις μάχες του Ντονέτσκ
Συνεπώς όχι μόνο ήταν Ουκρανός αλλά διέθετε και πολεμική εμπειρία.
Together with a resident of Energodar (Zaporozhye region) Evgeny Panov, detained in the Crimea disappeared, two of his fellow soldiers with whom he fought together in the ATO as part of the 37th battalion. This was reported by a colleague Panova at the motor shop Zaporizhzhya NPP Igor Matyukhin, who was also his brother, reports on Thursday, August 11, Interfax-Ukraine.
Είναι σαφές ότι ο Panov ομολόγησε κατόπιν «βοήθειας» επαναφοράς της μνήμης από την FSB. Άλλωστε φαίνεται απο τα σημάδια στ πρόσωπο. Όμως η ομολογία του έχει αξιοπιστία για δύο λόγους:
Πρώτον έδωσε πολλές λεπτομέρειες που δεν τις γνωρίζει ο οποιοσδήποτε και δεύτερον η ίδια η Ουκρανία ομολόγησε ότι είναι πολίτης της, ενώ στην αρχή τα ουκρανικά ΜΜΕ αναφέραν ότι επρόκειτο για Ρώσους πολίτες!
Τα ρωσικά διαβατήρια φυσικά ήταν πλαστά.
Δείετε τι είπε ακριβώς ο επρόσωπος της ουκρανικής Συνοριοφυλακής Oleg Slobodyan.
«Ο Panov είναι ένας Ουκρανός πολίτης και αυτή την ώρα επιβεβαιώνουμε κάποιες άλλες (ποιες άλλες;) πληροφορίες για αυτόν που δεν μπορούμε να τις αποδεσμεύσουμε τώρα, τις επαληθεύουμε όμως. Σύμφωνα με τον νόμο σχετικά με την προστασία προσωπικών δεδομένων μπορούμε να τα παραδώσουμε μόνο στις υπηρεσίες ασφαλείας κατά την διερεύνηση εγκληματικών πράξεων»
Σημειώνεται ότι:
Η FSB ανακοίνωσε προχθές ότι απέτρεψε τρομοκρατικές επιθέσεις με στόχο κρίσιμες υπποδομές της Κριμαίας, της ρωσικής χερσονήδου που ανακτήθηκε τον Μάρτιο του 2014 από τη Ρωσία κατόπιν δημοψηφίσματος (κατά το πρότυπο του Κοσόβου για το οποίο οι Δυτικοί με πολύ θράσος λένε ότι είναι «ξεχωριστή περίπτωση»), και είχαν ως απώτερο σκοπό "να αποσταθεροποιήσουν την κατάσταση".
Οι επιθέσεις ετοιμάστηκαν από το ίδιο το ουκρανικό Υπουργείο Άμυνας αναφέρει η FSB.
«H Kεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών του ουκρανικού Υπουργείου Άμυνας ετομάζονταν να στοχοποιήσει βασικές υποδομές της ρωσικής Χερσονήσου. Οι εισβολείς ετοιμαζόντουσαν να ανατινάξουν τον αυτοκινητόδρομο της περιοχής την ώρα που θα τον διέσχιζαν τοπικοί αξιωματούχοι με στελέχη των ομοσπονδιακών αρχών» αναφέρει η Rossiyskaya Gazeta
Εν ολίγοις ετοιμαζόντουσαν για ένα χτύπημα όπως εκείνο της ιταλικής Μαφίας όταν το 1992 ανατίναξε τον αυτοκινητόδρομο του Παλέρμο σκοτώνοντας τον εισαγγελέα Τζοβάνι Φαλκόνε την γυναίκα του και τρεις αστυνομικούς. Η έκρηξη τότε ήταν τόσο δυνατή που καταγράφτηκε από τους τοπικούς σεισμογράφους.
Η FSB αναφέρει ότι το Κίεβο «είχε ετοιμάσει μονάδα ένοπλων τρομοκρατών δολιοφθορέων» στις αρχές Αυγούστου στην Κριμαία που κατέληξαν σε ένοπλες συγκρούσεις και είχαν αποτέλεσμα τον θάνατο, ενός πράκτορα της FSB και ενός ρώσου στρατιωτικού. 
Η ομάδα των Ουκρανών δολιοφθορέων εντοπίστηκε κοντά στην πόλη του Armyansk στην βόρεια Κριμαία κοντά στα ουκρανικά σύνορα σε μια ειδική απστολή της FSB κατά το Σαββατοκύριακο. Μια ομάδα της FSB τους εξουδετέρωσε πριν προλάβουν να συνεχίσουν το «έργο» τους.
Η ομάδα των δολιοφθορέων αποτελούνταν από επτά άτομα. Εξακριβώθηκε ότι σκοτώθηκαν οι δύο και συνελήφθησαν οι πέντε. Όλοι πάνω τους είχαν πλαστά ρωσικά διαβατήρια και ήταν κάτοικοι της Κριμαίας ουκρανικής καταγωγής.
Τώρα η Ουκρανία ισχυρίζεται ότι ο Ουκρανός αυτός πολίτης που ομολόγησε τα επικείμενα σαμποτάζ απήχθη από τους Ρώσους από την Ουκρανία για να στηθεί όλο αυτό!
Φυσικά και αυτό στερείται λογικής. Αυτά συμβαίνουν μονο στα παραμύθια των Αδελφών Γκριμ και μια υπερδύναμη όπως η Ρωσία δεν θα προκαλούσε μια τέτοια κινητοποίηση για το τίποτα. 
Άλλωστε έτσι όπως είναι η ρωσική Κριμαία αυτή την στιγμή, οποιαδήποτε κίνηση εισβολής των Ουκρανών στην Χερσόνησο απλά θα ήταν αυτοκτονία που θα στοίχιζε απωλεια εδαφών μέχρι την Οδησσό και ουδείς εκ της Δύσεως θα ήταν ικανός να εμποδίσει κάτι τέτοιο έναντι της ρωσικής πολεμικής μηχανής δίπλα από τα σύνορά της.
Ούτε θα το ήθελε άλλωστε, κανείς Ευρωπαίος στρατιώτης ή αξιωματικός δεν θα ήθελε να χάσει την ζωή του κάπου στην Μαύρη Θάλασσα.
Οι δε Αμερικανοί ξέρουν ότι οποιαδήποτε πολεμική αναμέτρηση με τους Ρώσους είναι απλώς ανεδαφική και για τους δύο. Για αυτό και οι δύο περιορίζονται μόνο σε δηλώσεις και οι Αμερικανοί όπου μπορούν δια «αντιπροσώπων» επιχειρούν να χτυπήσουν την Μόσχα.
Άλλοι είναι οι στόχοι των Αμερικανών και εδράζουν στην ελπίδα τους ότι θα μπορέσουν να «σφίξουν» την Ρωσία σε ένα ολοένα συρρικνούμενο γεωπολιτικό «δαχτυλίδι θανάτου» και σε βάθος 20 χρόνων να την έχουν εξοντώσει οικονομικά ώστε να μην αποτελεί πλέον απειλή για αυτούς καθώς είναι η μόνη χώρα στον πλανήτη η οποία διαθέτει την πυρηνική δυνατότητα να κονιορτοποιήσει τις ΗΠΑ.
Οι ΗΠΑ σε οποιαδήποτε άλλη χώρα θα το είχαν καταφέρει μέσα σε μήνες. Όμως η ρωσική επικράτεια έχει ένα «ελάττωμα». Καθιστά την χώρα σχεδόν αυτάρκη. Ενεργειακά αλλά και διατροφικά (είναι ο μεγαλύτερος σιτοβολώνας στον πλανήτη) ενό το εξωτερικό χρέος της Ρωσίας είναι μόλις 17%!
Να σημειώσουμε ότι όλως «τυχαίως» σχεδόν σε κάθε Ολυμπιάδα οι Αμερικανοί δημιουργούν προβλήματα στην Ρωσία. Το 2008 κατά τους Ολυμπιακούς του Πεκίνου «έσπρωξαν» τον ανεκδιήγητο με αμερικανικό διαβατήριο τότε πρόεδρο της Γεωργίας Σαακασβίλι και νυν κυβερνήτη της ουκρανικής Χερσώνας (!), σε πόλεμο με την Ρωσία στον οποίο ο γεωργιανός Στρατός συνετρίβει.
Το 2014 στους Χειμερινούς του Σότσι ανέτρεψαν τον Ουκρανό πρόεδρο Β.Γιανουκόβιτς (νόμιμος και εκλεγμένος).
Τώρα μάλλον επιχειρούσαν να στήσουν άλλη μια αναγνωριστική επίθεση κατά της Κριμαίας, αλλά για άλλη μια φορά η Ρωσία αποδείχθηκε αποφασιστική. Σημειώνεται ότι η συκγυρία δεν είναι καθόλου καλή για το Κίεβο και για τον λόγο του ότι ο Ρ.Τ.Ερντογάν έχει στρέψει τους Τάταρους της Κριμαίας προς την πλευρά της Μόσχας οι οποίοι ζητούν από την Άγκυρα «να αποδεχθεί και να αναγνωρίσει την Κριμαία ως ρωσική επικράτεια και να σεβαστεί την απόφαση του κριμαϊκού λαού»!
Η στρατηγική ήττα των ΗΠΑ ατην Συρία ενοχλεί βαθύτατα το βαθύ αμερικανικό κράτος.