1.8.16

Οδεύει τελικά προς το κακουργοδικείο ο Α.Γεωργίου που με πλαστογραφία μας έβαλε στα Μνημόνια


Ο ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ ΑΝΑΙΡΕΙ ΤΟ ΑΠΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΒΟΥΛΕΥΜΑ 

του Πέτρου Αναστασίου
Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου έκανε δεκτή την αναίρεση που είχε ασκήσει τον Σεπτέμβριο του 2015 η Ξένη Δημητρίου έχοντας τότε το βαθμό της αντεισαγγελέως του Ανωτάτου Δικαστηρίου (σήμερα είναι εισαγγελέας του Αρείου Πάγου), με αποτέλεσμα να
παραπέμπεται και πάλι ο πρώην πρόεδρος της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) Ανδρέας Γεωργίου για να δικαστεί ενώπιον Τριμελούς Εφετείου Αθηνών  και για το κακούργημα της ψευδούς βεβαίωσης, πλέον του πλημμεληματικού χαρακτήρα αδικήματος  της παράβασης καθήκοντος,   για το οποίο ήδη έχει παραπεμφθεί.
Το Ποινικό Τμήμα αναίρεσε εν μέρει  το υπ. αριθμ. 1149/2015 βούλευμα, με το οποίο ο κ. Γεωργίου παραπέμφθηκε να δικαστεί μόνο για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, ενώ για το αδίκημα της έκδοσης ψευδούς βεβαίωσης ο κ. Γεωργίου έχει απαλλαχθεί με το επίμαχο βούλευμα.
Η ψευδής βεβαίωση χρησιμοποιήθηκε το 2009 προκειμένου να εισαχθεί η Ελλάδα στο καθεστώς των μνημονίων λόγω της διόγκωσης του ελλείμματος.
Δηλαδή με πλαστογραφία ο Α.Γεωργίου μας έβαλε στα Μνημόνια. Φυσικά η υπόθεση του Α.Γεωργίου «αγγίζει» και την κυβέρνηση Γ.Παπανδρέου όπου ο πρώην πρωθυπουργός μετά μανίας δικαιολογεί την πράξη του να θέσει την χώρα σε μνημονιακό καθεστώς από το οποίο ακόμα δεν έχει βγει. Πρόκειται για την μεγαλύτερη οικονομική καταστροφή που υπέστη η Ελλάδα από την εποχή της Κατοχής.
Σημειώνεται ότι για το έλλειμμα ο Γ. Παπανδρεόυ κατηγορούσε την κυβέρνηση Κ.Καραμανλή. Όπως όμως αποδεικνύεται αυτό το έλλειμμα θα πρέπει να επανεξεταστεί για να μάθουμε πόσο πραγματικά ήταν.

pronews