21.8.16

“Οχι άλλη δημοκρατία Ερντογάν”! Νέο ρεκόρ συλλήψεων στην Τουρκία!


Πόση …δημοκρατία να αντέξει η Τουρκία; Πλέον έχουν αρχίσει πολλοί να κάνουν “μαύρο χιούμορ” μ΄ όσα κάνει ο Ερντογάν και να …πανηγυρίζουν για το νέο ρεκόρ συλλήψεων που πέτυχε το καθεστώς: από τις 14 ως τις 20 Αυγούστου συνελλήφθησαν 1.104 πολίτες!
Μετά τις πρωινές συλλήψεις των 40 στελεχών είχαμε και νέες συλλήψεις στελεχών των τουρκικών ΕΔ στην Κωνσταντινούπολη.

Ειδικότερα συνελήφθησαν συνολικά 29 στελέχη της 23ης Μ/Κ ΤΑΞΠΖ εκ των οποίων αποφασίστηκε η προφυλάκιση των 20 (1 Λοχαγός – 4 Ανθυπασπιστές – 4 Μόνιμοι Υπαξιωματικοί και 9 Εξειδικευμένοι Λοχίες). Για τους υπόλοιπους αποφασίστηκε να αφεθούν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.
Το καθεστώς δεν φαίνεται να έχει φρένο στο ξεκαθάρισμα λογαριασμών του. Έχει δαιμονοποιήσει τον Γκιουλέν και κυνηγά οποιονδήποτε θέλει να “εξοντώσει” κατηγορώντας τον ότι έχει σχέση με τον ιμάμη. Στις περισσότερες περιπτώσεις οι κατηγορίες είναι βέβαια προσχηματικές.
Η Άγκυρα πιέζει με κάθε τρόπο για την έκδοση του Γκιουλέν και οι ΗΠΑ “παίζουν” τις καθυστερήσεις. Πάντως αξιωματούχοι των υπουργείων Δικαιοσύνης και Εξωτερικών των ΗΠΑ πρόκειται να μεταβούν στην Άγκυρα για να συζητήσουν τις κατηγορίες της Τουρκίας σε βάρος του Φετουλάχ Γκιουλέν, του αυτοεξόριστου ιεροκήρυκα που, όπως υποστηρίζουν οι τουρκικές αρχές, υποκίνησε την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.
militaire