27.8.16

Σε διεθνές προτεκτοράτο μετατρέπονται τα νησιά του Α. Αιγαίου - Επικίνδυνα τετελεσμένα ξένης κηδεμονίας


EFENPRESS: ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ;

FROΝΤΕΧ EUROPOL ΚΑΙ ΜΚΟ ΒΑΖΟΥΝ ΕΛΑΣ ΚΑΙ ΕΔ ΣΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ! 


Η είδηση ότι η Europol στέλνει στην Ελλάδα τουλάχιστον 200 αξιωματικούς στην Ελλάδα προκειμένου να ανακαλύψουν πυρήνες της εγκληματικής οργάνωσης της ISIS στα στρατόπεδα αλλοδαπών που βρίσκονται στα νησιά του Α. Αιγαίου προκαλεί σοβαρά ερωτήματα.

Ερωτήματα τα οποία αφορούν τον πραγματικό σκοπό της αποστολής των συγκεκριμένων στελεχών, αλλά και κατά πόσο υπάρχει πλέον απώλεια Εθνικής κυριαρχίας και στη νησιά του Α. Αιγαίου.
Μάλιστα το σύνολο των ΜΜΕ περιγράφουν την αποστολή του νέου αυτού σώματος λίγο πολύ έως… φυσιολογική κάτι που πριν από λίγα μόλις χρόνια θα ήταν απλά αδιανόητο να συμβεί.
Αυτό που δυστυχώς που διαπιστώνεται είναι πως κατά τα πρότυπα της φραγκοκρατίας ή κατά άλλων μεταβατικών εποχών ουσιαστικά οι  ελληνικές αρχές ουσιαστικά υποκαθιστούνται από την FRONTEX την  Europol, τους Τούρκους αστυνομικούς (που μόλις προσφάτως αποχώρησαν) αλλά και τις ...ΜΚΟ, τα νησιά του Α. Αιγαίου τίθεται υπό διεθνή κηδεμονία με την πρώτη πρακτικά απόσπαση εθνικού εδάφους να βρίσκεται ως απόρροια και φυσική εξέλιξη  της εθνοκτόνου πολιτικής των μνημονίων.
Ήδη στα νησιά βρίσκονται εκατοντάδες αξιωματικοί της FRONTEX της υπηρεσίας συνόρων της Ε.Ε. οι οποίοι έχουν έρθει με το πρόσχημα της καταπολέμησης της παράνομης μετανάστευσης χωρίς όμως ουσιαστικά αποτελέσματα αφού κανένα έργο δεν έχουν παρουσιάσει στο συγκεκριμένο τομέα.
Όπως μάλιστα καταγγέλλουν Ενώσεις Αστυνομικών των νήσων του Α. Αιγαίου το προσωπικό της FRONTEX δρα ως «κράτος εν κράτει» στα νησιά, εντελώς αυτόνομα με την ΕΛΑΣ να παρακολουθεί ως απλός παρατηρητής!
Στη Χίο για παράδειγμα οι αστυνομικοί της FRONTEX με δικά τους οχήματα και έδρα τους το ξενοδοχείο Χανδρής, πραγματοποιούν  περιπολίες στους δρόμους του νησιού ως δύναμη κατοχής με την Ελληνική Αστυνομία   να παρακολουθεί ως… επισκέπτης.
Ουδείς γνωρίζει τι ακριβώς κάνει το συγκεκριμένο σώμα, από ποιον ή ποιους ελέγχεται (πάντως όχι από τις ελληνικές αρχές) και σε τι αποσκοπεί η παρουσία  του εκεί».
Σύμφωνα μάλιστα με πρόσφατο δημοσίευμα «Νεαρός που επέστρεφε από τη δουλειά του αντιμετώπισε ένα …γερμανικό μπλόκο  στη διασταύρωση Ποσειδωνίου – Παλαιοκάστρου. Όπως αναφέρει ο ίδιος στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook, αφού οι Γερμανοί διαπίστωσαν ότι είναι Έλληνας τον άφησαν να συνεχίζει την πορεία του!».
Παρόμοιες καταστάσεις συμβαίνουν και σε άλλα νησιά του Α. Αιγαίου.
Τώρα σαν να μην έφτανε αυτό ένα νέο σώμα από 200 αξιωματικούς ειδικούς υποτίθεται στην αντιτρομοκρατία (είδαμε τα αποτελέσματά τους σε Γαλλία, Βέλγιο και Γερμανία) έρχεται για να αντικαταστήσει αυτό που θα έπρεπε να ήταν αποκλειστικό έργο και ευθύνη των ελληνικών αρχών.
Οι καταστάσεις έτσι όπως εξελίσσονται  δημιουργούν περίεργα  και ύποπτα τετελεσμένα. Στο πλαίσιο αυτό δεν πρέπει να βέβαια να λησμονηθεί και το πρωτοφανές κύμα παράνομων εισόδων αλλοδαπών 170.000 συνολικά το πρώτο εξάμηνο του 2016 το οποίο αποτέλεσε την αφορμή για τις δυσμενείς αυτές εξελίξεις.