12.8.16

Τρόμος στην Ταϊλάνδη


Τουριστικά θέρετρα έχουν μπει στο στόχαστρο εξτρεμιστών στην Ταϊλάνδη τα τελευταία 24ωρα, με τραγικό απολογισμό τέσσερις νεκρούς και δεκάδες τραυματίες
.

Στην πόλη Χουά Χιν,
 νότια της Μπανγκόκ και στο Πουκέτ (πόλος έλξης χιλιάδων τουριστών κάθε χρόνο), εξερράγησαν συνολικά τέσσερις βόμβες, ενώ στο νησί του Πουκέτ, βασικό τουριστικό προορισμό της ασιατικής χώρας, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση, εξερράγη εκρηκτικός μηχανισμός, σε λεωφορείο με Κινέζους τουρίστες. Δεν υπάρχει ακόμα ανάληψη ευθύνης, ωστόσο οι αρχές εκτιμούν ότι πίσω από τα αιματηρά χτυπήματα είναι πολύ πιθανό να βρίσκεται εθνικιστική και αυτονομιστική οργάνωση.
Η χρονική στιγμή των τελευταίων επιθέσεων δεν επελέγη τυχαία, καθώς σήμερα είναι τα γενέθλια της βασίλισσας της Ταϊλάνδης, που δεν βρίσκεται όμως, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, στη χώρα. 
Στο στόχαστρο ο τουρισμός
Αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί και βόμβες χρησιμοποιήθηκαν συνολικά σε επτά επαρχίες της Ταϊλάνδης, από τις 7 Αυγούστου έως και σήμερα, σύμφωνα με αξιωματούχο της αστυνομίας της Μπανγκόκ.
Μέχρι στιγμής έχουν υπάρξει:
  • Τέσσερις εκρήξεις μέσα σε 24 ώρες στη Χουά Χιν, όπου δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.
  • Δύο εκρήξεις στο Σούρα Θάνι, όπου ένα άτομο έχει πεθάνει.
  • Δύο εκρήξεις στην τουριστική παραλία της Πατόνγκ στο νησί Πουκέτ.
  • Μια έκρηξη στο Τρανγκ, όπου ένα άτομο σκοτώθηκε.
  • Τρεις εκρήξεις σε παραλία της επαρχίας Πανγκ Νια.
Η πόλη Χουά Χιν απέχει περίπου 200 χιλιόμετρα (125 μίλια) από την πρωτεύουσα, ενώ η επαρχία του Πουκέτ βρίσκεται νοτιότερα. Και τα δύο μέρη, καθώς και η επαρχία Πανγκ Νια είναι γνωστές για τις γραφικές παραλίες τους που προσελκύουν κάθε χρόνο χιλιάδες τουρίστες.

Δείτε φωτογραφίες











Ένα από τα θύματα των εκρήξεων
Ένα από τα θύματα των εκρήξεων





 Επιμέλεια: Φάνης Επιτροπάκης

 zougla.gr