7.8.16

Νέα επίθεση Τραμπ κατά Κλίντον- «Είναι επικίνδυνη και ανισόρροπη»


Συνεχίζει ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για την προεδρία των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ τις φραστικές επιθέσεις κατά της αντιπάλου του Χίλαρι Κλίντον. Ο Τραμπ χαρακτήρισε διανοητικά ασταθή την Χίλαρι Κλίντον, η οποία είχε δηλώσει ότι «βραχυκύκλωσε», στην προσπάθειά της να εξηγήσει την υπόθεση της χρήσης του ιδιωτικού της ηλεκτρονικού ταχυδρομείου την εποχή που ήταν υπουργός Εξωτερικών.

«Οι άνθρωποι στη χώρα μας δεν θέλουν κάποιον που θα βραχυκυκλώνει», είπε ο Τραμπ σε μια προεκλογική συγκέντρωση στο Γουίνταμ του Νιου Χαμσάιρ. «Είναι μια επικίνδυνη ψεύτρα», συνέχισε αναφερόμενος στην Κλίντον. «Είναι ένα εντελώς ανισόρροπο πρόσωπο. Είναι ασταθήςΕγκλείστε την!» είπε στο πλήθος των υποστηρικτών του.
Τις τελευταίες ημέρες οι Ρεπουμπλικανοί έχουν ρίξει όλο το βάρος τους στην έλλειψη εμπιστοσύνης των Αμερικανών απέναντι στην Κλίντον, με αφορμή κατά κύριο λόγο την υπόθεση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της.
Υπενθυμίζεται ότι η Χίλαρι Κλίντον, κατά τη διάρκεια της θητείας της στο υπουργείο Εξωτερικών, διακίνησε απόρρητες μυστικές πληροφορίες των ΗΠΑ, μέσω του προσωπικού της και όχι του επίσημου ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του υπουργείου. Παρότι δεν της ασκήθηκε δίωξη, ο διευθυντής του FBI, Tζέιμς Κόμεϊ, έκανε λόγο για «σοβαρή αμέλεια», καθώς η Κλίντον, σε πολλές περιπτώσεις, δεν χρησιμοποίησε τον επίσημο σέρβερ του υπουργείου.
Η Κλίντον δέχεται επικρίσεις γιατί σε μια συνέντευξή της υποστήριξε ότι ο Κόμεϊ δήλωσε πως εκείνη είχε πει την αλήθεια στην υπόθεση αυτή. Την Παρασκευή προσπάθησε να ανασκευάσει λέγοντας ότι «μάλλον βραχυκύκλωσε».
Ο Τραμπ εκμεταλλεύτηκε αυτήν την ευκαιρία για να εξαπολύσει ευθεία επίθεση εναντίον της. Το Σάββατο η ομάδα του ανάρτησε στη σελίδα του στοFacebook ένα σποτάκι στο οποίο η Κλίντον αποκαλείται «Χίλαρι, το ρομπότ»και από το στόμα της βγαίνουν σπινθήρες. «Η Χίλαρι το ρομπότ έχει αρχίσει να διαλύεται;» ρωτά η λεζάντα.
ERT