29.8.16

Παυλόπουλος τα λέει με Καμμένο το βράδυ στο θέρετρο του ΠΝ με το “μισθολόγιο” στο με


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος θα είναι το βράδυ στο θέρετρο του ΠΝ στην Αγία Μαρίνα.
Η πρόσκληση για δείπνο στο εξαιρετικό θέρετρο ήρθε από τον ΥΕΘΑ Πάνο Καμμένο. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μέχρι στιγμής γενικώς αποφεύγει το ΠΝ, άγνωστο γιατί…Η επίσκεψη στην Αγία Μαρίνα ίσως να τον φέρει πιο κοντά…

Χαλαρό θα είναι το κλίμα, αφού παρόντες θα ΄ναι οι Αρχηγοί και είναι βέβαιο οτι εκτός από το θέμα των τηλεοπτικών αδειών, για τις οποίες ο Καμμένος έχει σύγκρουση με έναν από τους διεκδικητές, θα γίνει συζήτηση και το αναμενόμενο νέο ειδικό μισθολόγιο για τους στρατιωτικούς.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν έχει τρόπο να επιβάλλει αποφάσεις στην κυβέρνηση, αλλά μια κουβέντα ίσως να μπορεί να την πει για να εξαλειφθούν οι “αντιμιλιταριστικοί πυρήνες” που έχουν “στρατοπεδεύσει στο υπουργείο Οικονομικών από την εποχή των κυβερνήσεων Παπανδρέου-Σαμαρά και τώρα Τσίπρα.
Ο Καμμένος μπορεί να έχει όπως λέει απόλυτη εμπιστοσύνη στον Τσίπρα, αλλά στην πράξη στέλνει το μήνυμα ότι το παιχνίδι ακόμη δεν έχει λήξει.
Το επιχείρημα των “αντιμιλιταριστών” είναι -τι άλλο- τα προαπαιτούμενα των δανειστών στα οποία περιλαμβάνονται και περικοπές στα ειδικά μισθολόγια. Όπως γράψαμε το τελευταίο επιχείρημα που έχει πέσει στο τραπέζι έχει να κάνει με τον “κοινωνικό αυτοματισμό” που λέει ότι “αν δεν κόψουμε τα χρήματα από τους στρατιωτικούς από κάποιους άλλους πρέπει να τα πάρουμε”.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υποθέτουμε ότι θα έχει ενημερωθεί για το θέμα και από το στρατιωτικό του γραφείο, το οποίο είναι γενικώς δραστήριο μαθαίνουμε. Ελπίζουμε ότι αυτή του την ενεργητικότητα θα την έχει διοχετεύσει προς το συμφέρον του προσωπικού των ΕΔ…

militaire