5.8.16

Σ.Σοιγκού: «Η τρομοκρατία του Ισλάμ δεν θα περάσει στη Ρωσία» - Έστειλε σαφές μήνυμα και σε ΗΠΑ-ΕΕ


«ΘΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ISIS ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ»

Η τρομοκρατία του ριζοσπαστικού Ισλάμ δεν πρόκειται να περάσει στη Ρωσία”, επισήμανε ο υπουργός Άμυνας της χώρας Σεργκέι Σοιγκού στέλνοντας πολλαπλό μήνυμα. Καταρχήν μήνυμα ασφάλειας στους Ρώσους πολίτες που βλέπουν τα τρομοκρατικά χτυπήματα στην Ευρώπη να διαδέχονται το ένα το άλλο, αλλά κυρίως στους ηγέτες της ΕΕ και των ΗΠΑ που έκαναν και συνεχίζουν ορισμένοι να κάνουν τα στραβά μάτια στην τρομοκρατία και στην αντιμετώπιση του ISIS.

O Σ. Σοιγκού ξεκίνησε τις δηλώσεις του μιλώντας για τις μεθόδους που εφαρμόζει η Ρωσία στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας θέλοντας προφανώς να τονώσει το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών, επισημαίνοντας τις επιθέσεις στις χώρες της ΕΕ, τις οποίες η Μόσχα είχε προειδοποιήσει για τον κίνδυνο των ισλαμιστών.
Η Ρωσία είναι ορκισμένος εχθρός του ISIS”, επισήμανε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας και θύμισε τι πέρασε η χώρα του στη μετάβαση του 20ου προς 21ου αιώνα με τα συνεχή τρομοκρατικά χτυπήματα, αναφέροντας τις εκρήξεις σε πολυώροφα κτίρια της Μόσχας, την επίθεση σε νοσοκομείου του Νταγκεστάν, την πολιορκία σε σχολείο της Βόρειας Οσετίας και άλλα περιστατικά με τους Τσετσένους.
Από τότε γνωρίζουμε απόλυτα τι είναι το ριζοσπαστικό Ισλάμ, τί υποστηρίζει, πώς εξαπλώνεται και πώς μπορούμε να το καταπολεμήσουμε”, είπε ο κ. Σοιγκού κάλεσε τους Ευρωπαίους ηγέτες να ενωθούν στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας και να παύσουν να θεωρούν πώς η Ρωσία είναι “απειλή”.
Υποστήριξε πώς οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας, χωρίς να παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα εργάζονται για την αποτροπή τρομοκρατικών χτυπημάτων και το κάνουν αποτελεσματικά, ενώ αναφέρθηκε σε διάφορες δικλίδες ασφαλείας που έχουν καθιερωθεί στο εσωτερικό της Ρωσίας και επιτρέπουν τους συνεχείς ελέγχους.
Οι έλεγχοι αυτοί ωστόσο για τους μετανάστες είναι συνεχείς και επισταμένοι. Τσεκάρονται συνεχώς οι διευθύνσεις κατοικίας, τα φορολογικά-λογιστικά στοιχεία, ενώ γίνεται ιδιαίτερη έρευνα σε όσους επιχειρούν να περάσουν ή να “κρυφθούν”-φιλοξενηθούν από μετανάστες.
Οι οδηγίες είναι συγκεκριμένες και σαφείς προς τις δυνάμεις ασφαλείας όσον αφορά στους επίδοξους τρομοκράτες”, είπε ο κ. Σοιγκού, προφανές αφήνοντας αιχμές για τους Γάλλους και τους Γερμανούς που ενώ οι τρομοκράτες είχαν ποινικό μητρώο ή και ανάμειξη με τον ISIS κυκλοφορούσαν ελεύθεροι.
“Παρά τις πολυάριθμες απειλές του ISIS τίποτα δεν έχει συμβεί και ταρακουνήσει τη Ρωσία. Κι αυτό γιατί η επιβολή του νόμου γίνεται με αποτελεσματικό-επαγγελματικό τρόπο για την προστασία των πολιτών”, κατέληξε ο κ. Σοιγκού και επανέλαβε για ακόμη μία φορά πώς οι προσπάθειες της Μόσχας να εξαλείψουν κάθε θύλακα τρομοκρατίες θα συνεχιστούν στέλνοντας μήνυμα στην Ευρώπη, αλλά και στις ΗΠΑ.
pronews