25.8.16

Συναγερμός στο Μαξίμου για την αμυντική βιομηχανία! Σύσκεψη για τα ΕΑΣ


“Κόκκινος συναγερμός” για την αμυντική βιομηχανία στην κυβέρνηση. Στις 12 έχει κληθεί στο Μέγαρο Μαξίμου ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΑΣ Ναύαρχος ε.α και Επίτιμος Α/ΓΕΝ Κοσμάς Χρηστίδης. Η κατάσταση στα ΕΑΣ είναι τραγική με τους εργαζόμενους να είναι απλήρωτοι και την εταιρεία να έχει να αντιμετωπίσει ένα εχθρικό περιβάλλον ακόμη και από τον κρατικό μηχανισμό. Όταν μια εταιρεία …αγωνιά για το αν θα ΄χει ακόμη και φορολογική ενημερότητα πως μπορεί να λειτουργήσει;

Η διοίκηση των ΕΑΣ πολεμήθηκε από “κατεστημένα” ακόμη κι όταν προσπάθησε να κάνει σοβαρό συμμάζεμα στην εταιρεία. Τα τηλέφωνα στα υπουργικά γραφεία στο ΥΠΕΘΑ δεν έπαψαν να χτυπούν ακόμη κι όταν η διοίκηση των ΕΑΣ “τόλμησε” να διακόψει συνεργασίες με …δικηγόρους οι οποίοι περίσσευαν στην εταιρεία σε αντίθεση με εξειδικευμένο τεχνικό προσωπικό που αναζητείται. Τηλέφωνα “έπεσαν” ακόμη και από πρόεδρους κομμάτων της αντιπολίτευσης που ενδιαφέρθηκαν άμεσα! Δεν θυμόμαστε να έχει γίνει το ίδιο όταν απομακρύνονταν εργάτες, ούτε έχουμε ακούσει να έχουν πάρει τηλέφωνο για την αδυναμία της εταιρείας να πληρώσει τους μισθούς του προσωπικού.
Στην  σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό θα συμμετάσχουν και οι Φλαμπουράρης και Βίτσας.
Τα ΕΑΣ είναι ένα από τα μεγάλα προβλήματα της κυβέρνησης στην αμυντική βιομηχανία. Εξίσου σοβαρά είναι τα προβλήματα στην ΕΑΒ για την οποία όμως θα επανέλθουμε με ξεχωριστό ρεπορτάζ.
Όσο για τα Ναυπηγεία τα οποία κι αυτά σε μεγάλο βαθμό εντάσσονται στην αμυντική βιομηχανία; Πλήρες αδιεξοδο…
militaire
_____________________________________________________________
Τους έφαγε η στεναχώρια και η ανησυχία  στη "κυβέρνηση" για την Αμυντική Βιομηχανία! 
 "εκοπρίσθη η φορβάς εν αλωνίω"

Φ. Ιωάννου