22.8.16

Επίθεση με ματσέτα στο Βέλγιο - Τουλάχιστον τρεις τραυματίες


Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, η δράστις εξουδετερώθηκε από την αστυνομία - Οι Αρχές χαρακτηρίζουν τη γυναίκα «ψυχικά ασταθή»

Νέα επίθεση-σοκ έλαβε χώρα στο Βέλγιο το απόγευμα της Δευτέρας, όταν μια γυναίκα αγνώστων ακόμη στοιχείων εξαπέλυσε επίθεση εναντίον των επιβατών ενός λεωφορείου στην πόλη Υκλ, ένα προάστιο των Βρυξελλών.


Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, η γυναίκα επιτέθηκε με μία ματσέτα στους επιβάτες και μαχαίρωσε τουλάχιστον τρία άτομα, προτού κατέβει στη συνέχεια από το όχημα, συνεχίζοντας να απειλεί τους περαστικούς.

Όταν έφτασαν οι αστυνομικοί στο σημείο της επίθεσης, η γυναίκα - η οποία χαρακτηρίζεται από τις Αρχές ως ψυχικά ασταθής- αρνήθηκε να παραδοθεί. Έτσι οι αστυνομικοί άνοιξαν πυρ εναντίον της, τραυματίζοντάς την.

 

Όπως έχει γίνει γνωστό μέχρι στιγμής, τόσο οι τρεις τραυματισμένοι πολίτες όσο και η δράστις έχουν μεταφερθεί σε κοντινό νοσοκομείο, με την κατάσταση των δύο εκ των θυμάτων να χαρακτηρίζεται ως σοβαρή.Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό εάν η γυναίκα είχε κάποια σχέση με τρομοκρατική οργάνωση.
protothema