27.8.16

Σταϊκούρας: Η ΝΔ έχει ζητήσει Εξεταστική για την ΕΛΣΤΑΤ από το 2010


H NΔ δέχεται κριτική για τη στάση που κρατά η ηγεσία της στο θέμα της ΕΛΣΤΑΤ, με τον Χρήστο Σταϊκούρα να υπενθυμίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Αγορά” πως το κόμμα του το 2010 είχε ζητήσει τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το θέμα.
«Οι χειρισμοί της ΕΛΣΤΑΤ έχουν αποτελέσει αντικείμενο κριτικής από πρώην υπουργούς του ΠΑΣΟΚ και σημερινούς θεσμικούς παράγοντες του οικονομικού συστήματος της χώρας», προσθέτει με νόημα.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας μίλησε, όμως και για το οικονομικό πρόγραμμα που ετοιμάζει η ΝΔ και όπως σημειώνει θα είναι “ρεαλιστικό, τεκμηριωμένο και κοστολογημένο. Θα στοχεύει στη βιώσιμη ανάπτυξη, τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την κοινωνική συνοχή. Θα συνδυάζει την οικονομική αποτελεσματικότητα και την κοινωνική δικαιοσύνη”.
Ο κ. Σταϊκούρας κατηγορεί την κυβέρνηση για τους χειρισμούς της και επισημαίνει ότι «για να δείξει ότι επιτυγχάνει τους δημοσιονομικούς της στόχους, εφαρμόζει, μέχρι σήμερα, στο σκέλος των δαπανών έναν οριζόντιο και αυτόματο “κόφτη”».
Παράλληλα, επισημαίνει ότι η ελληνική οικονομία είναι η μόνη στην Ευρώπη που παραμένει σε ύφεση τα τέσσερα τελευταία τρίμηνα. «Αυτό είναι το οδυνηρό “αποτύπωμα” των αριστερών εμμονών, του λανθασμένου μείγματος δημοσιονομικής πολιτικής, της εσωτερικής στάσης πληρωμών, των παλινωδιών και υστερήσεων στην πραγματοποίηση αποκρατικοποιήσεων, της καθυστερημένης ολοκλήρωσης της πρώτης αξιολόγησης του προγράμματος», προσθέτει.
Μάλιστα, ο κ. Σταϊκούρας δεν θεωρεί απίθανο το ενδεχόμενο ο Αλ. Τσίπρας «να “μετακυλήσει” το πρόβλημα δια εκλογών στους πολίτες», «όταν η κυβέρνηση το φθινόπωρο έρθει αντιμέτωπη με τα ψεύδη και τη διαχειριστική της ανεπάρκεια».