9.7.16

Κατευθυνόμενο δημοσίευμα Telegraph κατά Π.Καμμένου για Ρωσία


Εάν κάνει αυτά που του καταμαρτυρούν, ο κ. Καμμένος, έχει τη σύμφωνη γνώμη της συντριπτικής πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού.
Εξ άλλου το ΝΑΤΟ δεν έχει λόγο υπάρξεως και έπρεπε να είχε καταργηθεί  αμέσως μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ενώσεως και όχι να μεταβληθεί σε τρομοκρατικό  όργανο της "παγκοσμιοποίησης" και δυνάστη των ελευθέρων κρατών. ΑΛΕΞ

«ΥΠΟΝΟΜΕΥΕΙ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ» 

του Βασίλη Καπούλα
Kατευθυνόμενο δημοσίευμα της Telegraph κατά του Έλληνα Υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου, τον οποίο κατηγορεί ότι υπονομεύει το ενιαίο ΝΑΤΟϊκό μέτωπο κατά της Ρωσίας εξαιτίας των συμφωνιών που υπογράφει με τη Μόσχα και αναφέρει χαρακτηριστικά την συμφωνία συμπαραγωγής των Kalashnikov.

Σύμφωνα λοιπόν με το δημοσίευμα, "ανώτεροι αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ εξέφρασαν τις ανησυχίες τους λόγω των προσπαθειών της Αθήνας να συνάψει πακέτο αμυντικής συμφωνίας με τη Μόσχα. Αυτό θα είχε ως αποτέλεσμα να υπονομευτεί το ενιαίο μέτωπο εναντίον πράξεων "ρωσικής επιθετικότητας".
Πιο αυγκεκριμένα οι αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ εξέφρασαν ανησυχίες για την "εμβάθυνση των αμυντικών δεσμών μεταξύ Ελλάδας και Μόσχας".
"Οι ανησυχίες του ΝΑΤΟ σχετίζονται με την τελευταία αναγγελία του Π.Καμμένου, του Έλληνα Υπουργού Άμυνας, όταν αποκάλυψε μια νέα συνεργασία με τη Ρωσία για δημιουργία γραμμής παραγωγής των ρωσικών φορητών όπλων της εταιρείας Kalashnikov" (δείτε πατώντας ΕΔΩ)
"Η Ελληνική κυβέρνηση λέει ότι είναι ζωτικής σημασίας να αποτραπεί η κατάρρευση της αμυντικής βιομηχανίας της χώρας. Αλλά για να προχωρήσει η συμφωνία η Μόσχα επιμένει ότι η Ελλάδα πρέπει να πείσει τους εταίρους της στο ΝΑΤΟ να άρουν τις οικονομικές κυρώσεις εναντίον της".
"Ο κ.Καμμένος, ο ηγέτης ενός δεξιού κόμματος που είναι κατά των μέτρων λιτότητας, αντιμετωπίζεται με καχυποψία από τους ηγέτες των χωρών μελών του ΝΑΤΟ εξαιτίας μιας σειράς σχολίων που έχει κάνει".
"Τον περασμένο χρόνο απείλησε να στείλει κύμα εκατ. οικονομικών μεταναστών και τζιχαντιστές στην Ευρώπη αν η ΕΕ δεν έκανε πίσω στις απαιτήσεις της για μέτρα λιτότητας ενώ πρόσβαλε βαθύτατα την Γερμανία ισχυρίζοντας ότι η Ευρώπη κυβερνάται από Γερμανούς νεοναζί".
"Αλλά αν η Ελλάδα εμβαθύνει τους δεσμούς της με τη Μόσχα, αυτό θα είναι ανησυχητικό για τους αξιωματούχους του ΝΑΤΟ".
"Ένας αξιωματούχος είπε: Είναι βασικό οι ηγέτες του ΝΑΤΟ να παρουσιάσουν ένα ενιαίο μέτωπο κατά της Ρωσίας στη Σύνοδο Κορυφής στη Βαρσοβία αν πρόκειται να αποτρέψουμε περαιτέρω πράξεις ρωσικής επιθετικότητας στην Ευρώπη".
"Αλλά η πραγματικότητα είναι ότι ένας στρατηγικός σύμμαχος του ΝΑΤΟ όπως η Ελλάδα προσπαθεί να χτίσει τις δικές τις σχέσεις με τη Μόσχα, αυτό θα μπορεί να προκαλέσει σοβαρή υπονόμευση στην ικανότητα του ΝΑΤΟ να παρουσιάσει ενιαίο μέτωπο και να αποτρέψει περαιτέρω πράξεις ρωσικής επιθετικότητας".
"Ο κ. Καμμένος το κόμμα του οποίου ένωσε τις δυνάμεις του με τον αριστερό ΣΥΡΙΖΑ του πρωθυπουργού Α.Τσίπρα για να σχηματιστεί κυβέρνηση συνασπισμού, ήταν ο μόνος δυτικός πολιτικός που παρακολούθησε το 4ο Διεθνές Συνέδριο Ασφάλειας της Μόσχας, τον περασμένο Απρίλιο, όπου ισχυρίστηκε ότι οι κυρώσεις της ΕΕ «υπήρξαν μία καταστροφή τόσο για τη Ρωσία όσο και για την Ευρωπαϊκή Ενωση».
 
Πρόκειται για την πρώτη Σύνοδο μετά από την απόφαση της Μ. Βρετανίας να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ενωση και οι ηγέτες του ΝΑΤΟ θέλουν να δείξουν ότι το δημοψήφισμα δεν σηματοδοτεί διασπάσεις στην Ευρώπη, τις οποίες θα μπορούσε να εκμεταλλευθεί το Κρεμλίνο, σημειώνει η Telegraph.
 
Παράλληλα, είναι η τελευταία Σύνοδος του ΝΑΤΟ με τη συμμετοχή του Μπαράκ Ομπάμα.
pronews