7.7.16

Ο γιoς του Τούρκου πρωθυπουργού έξω από τον ναύσταθμο του ΠΝ στον Σκαραμαγκά παρέθεσε γεύμα στους μετανάστες!

Η επόμενη δεξιά κυβέρνηση αντί για "ιφτιάρ" θα τους πάρει με το ...φτυάρ  (κοινώς πτύον) Juan


ΔΕΙΠΝΟ ΙΦΤΑΡ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΚΑΝ ΓΙΛΝΤΙΡΙΜ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΥ ΠΡΕΣΒΕΥΤΗ !

Του Λ. Λιγουριώτη
Με άκρα μυστικότητα, όπως αποκαλύπτει η τουρκική εφημερίδα Hurriyet, οργανώθηκε στην Αθήνα από τον γιο του Τούρκου πρωθυπουργού, δείπνο "ιφτάρ" την παραμονή του Ραμαζανιου, στο Κέντρο Παραμονής Αλλοδαπών (ΚΕΠΑ)  του Σχιστού, έξω από το ναύσταθμο του ΠΝ στον Σκαραμαγκά, με προσκεκλημένους πρόσφυγες και μετανάστες!

Η εφημερίδα δημοσιεύει ανταπόκριση του Γιώργου Κιρμπάκη με τίτλο «Το ιφτάρ της Αθήνας» και υπέρτιτλο «Από το γιο του Γιλντιρίμ (σ.σ. Πρωθυπουργού)»  όπου αναφέρεται ότι η υπόθεση κρατήθηκε μυστική, ενώ αποκαλύπτεται ότι : «Οι Έλληνες αξιωματούχοι γνωστοποίησαν αρχικά ότι δεν πρέπει κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού να δοθεί κανονικό γεύμα ιφτάρ. Αλλά τις επόμενες μέρες - γράφει επί λέξει η εφημερίδα-  (οι Ελληνες αξιωματούχοι) αποδέχτηκαν την πρόταση».  
Μάλιστα αποκαλύπτεται στην συνέχεια και κάτι άλλο που προβληματίζει και δημιουργεί ερωτηματικά:  «Κι όταν έγινε γνωστό ότι το ιφτάρ θα δοθεί από τον επιχειρηματία γιο του Πρωθυπουργού Μπιναλι Γλντιρίμ, η διαδικασία επισπεύστηκε».
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Hurriyet το δείπνο ιφταρ διοργανώθηκε  το απόγευμα της Δευτέρας, την παραμονή του Ραμαζανιού  στο ΚΕΠΑ  που βρίσκεται στην περιοχή του Σχιστού στον Πειραιά, όπου μένουν περίπου 1.900 αλλοδαποί μουσουλμάνοι, και είναι η για πρώτη φορά που διοργανώνεται δείπνο ιφτάρ στην Ελλάδα για τους αλλοδαπούς μουσουλμανικού θρησκεύματος που έχουν έρθει αυτοβούλως στη χώρα με την ιδιότητα του «πρόσφυγα» ή του «οικονομικού μετανάστη»!
Η ιδέα ήταν του γιου του Τούρκου Πρωθυπουργού κ. Μπινάλι Γιλντιρίμ: «Ο επιχειρηματίαςΕρκάν Γιλντιρίμ, ο οποίος είχε έρθει στην Αθήνα στις αρχές Ιουνίου για την Ναυτιλιακή έκθεση “Ποσειδώνια”, κατά τη διάρκεια συζήτησής του με τον Πρέσβη στην Αθήνα, Κερίμ Ουράς, εξέφρασε την πρόθεσή του για το ιφτάρ σε πρόσφυγες και μετανάστες», γράφει η εφημερίδα. 
Αρχικά φαίνεται ότι η κυβέρνηση είχε - και ορθά- αρνηθεί μια τέτοια διοργάνωση με επίσημο φορέα ουσιαστικά την Τουρκική Πρωθυπουργία, διότι έτσι θα αναγόρευε την Αγκυρα ''προστάτιδα'' των μουσουλμάνων που βρίσκονται στην Αθήνα και στην Ελλάδα- πολύ δε περισσότερο ''προστάτιδα'' των μουσουλμάνων παράνομων μεταναστών και των προσφύγων που το ίδιο, το τουρκικό κράτος προωθεί στην Ελλάδα για ευνόητους λόγους.
«Οι Έλληνες αξιωματούχοι γνωστοποίησαν αρχικά ότι δεν πρέπει κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού να δοθεί κανονικό γεύμα ιφτάρ» αναφέρει επ αυτού η εφημερίδα. 
Στην συνέχεια όμως κάτι έγινε και τα πράγματα άλλαξαν! Τι συνέβη; Πίεσε η Άγκυρα την Αθήνα; Τηλεφώνησε ο Ερντογάν ή ο Γιλντιμίρ στον Ελληνα Πρωθυπουργό; Άσκησαν πιέσεις άλλοι- τρίτοι; Ήταν αυτόνομη, δική μας απόφαση; Η εφημερίδα δεν εξηγεί τι ακριβώς έγινε , αλλά καταγράφει την ελληνική μεταστροφή:
«Αλλά τις επόμενες μέρες ( οι Ελληνες αξιωματούχοι) αποδέχτηκαν την πρόταση» αναφέρει. Και συνεχίζει: «Κι όταν έγινε γνωστό ότι το ιφτάρ θα δοθεί από τον γιο του (Τούρκου) Πρωθυπουργού Μπιναλι Γλντιρίμ, η διαδικασία επισπεύστηκε»(!). . Προστίθεται όμως κάτι στο ρεπορτάζ  που δημιουργεί ερωτηματικά :»Οι ετοιμασίες για το ιφτάρ έγιναν με άκρα μυστικότητα»....
Ο  γιος του [Τούρκου] Πρωθυπουργού, Ερκάν Γιλντιρίμ,  "ήρθε στην Ελλάδα για μία μέρα, προκειμένου να συμμετάσχει στο δείπνο ιφτάρ, που διοργάνωσε η Ερυθρά Ημισέληνος και η Πρεσβεία της Τουρκίας στην Αθήνα με Έλληνες αξιωματούχους, μοίρασε φαγητό σε πρόσφυγες και μετανάστες με τον Πρέσβη στην Αθήνα, Κερίμ Ουράς και το προσωπικό της Πρεσβείας. Το γεύμα περιλάμβανε κεμπάπ, πιλάφι, σαλάτα, χαλβά και αϊράνι", μας πληροφορεί η Χουριέτ.'
Εδώ αξιζει να σημειωθεί ότι παρόλο που σε ένα σημειο αναφερεται ότι το ιφταρ διοργανώθηκε από απο τον Ερυθρά Ημισένηνο ( τον μουσουλμανικο ''Ερυρθρο Σταυρό'') , στην ουσία ομολογείται ότι έγινε από την επίσημη Τουρκία και δη από την Τουρκική Πρωθυπουργία! Άλλωστε ομολογείται ότι τότε επισπεύσθηκε, όταν δηλαδή ΄έγινε γνωστό ότι  «θα δοθεί από τον γιο του (Τούρκου) Πρωθυπουργού»...
Το δημοσίευμα συνοδεύεται από φωτογραφία, τραβηγμένη κατά τη διάρκεια του ιφτάρ, όπου απεικονίζονται, μεταξύ άλλων, ο Πρέσβης της Τουρκίας στην Αθήνα, Κερίμ Ουράς και ο γιος του Τούρκου Πρωθυπουργού , o Ερκάν Γιλντιρίμ  ( έχει και έναν ακόμη γιό).
Τι είναι το ιφταρ
Να σημειώσουμε εδώ ότι σε όλο το χρονικό διάστημα του Ραμαζανιού, διάρκειας ενός μηνός, οι μουσουλμάνοι απέχουν υποχρεωτικά, από ανατολής μέχρι δύσεως του Ηλίου, από κάθε είδους τροφή ακόμη και νερό, πολύ δε περισσότερο από κάπνισμα, ποτό, αρώματα και σεξουαλικές επαφές, όχι όμως στο υπόλοιπο διάστημα μέχρι την ανατολή του Ηλίου.Στο Ραμαζάνι τα δυο κύρια γεύματά του είναι το Σουχούρ πριν την ανατολή και το άλλο μετά τη δύση που λέγεται Ιφτάρ. Τα γεύματα αυτά περιλαμβάνουν χουρμάδες ακολουθώντας το παράδειγμα του Προφήτη Μοχάμεντ. Μετά το Ιφτάρ και μέχρι το Σοχούρ την άλλη μέρα ο καθένας μπορεί να φάει ό, τι επιθυμεί από φαγητό, γλυκά και ποτά, αλλά εκτός από αλκοόλ και χοιρινό κρέας.
pronews