4.7.16

ΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΥΠΕΞ ΜΕΛΒΟΥΤ ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ Nέο σοκ για τις ΗΠΑ: Η Τουρκία παραχωρεί την βάση του Ιντσιρλίκ για χρήση από την ρωσική Αεροπορία


ΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΥΠΕΞ ΜΕΛΒΟΥΤ ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ 

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Δεν έχουν τελειωμό οι παραχωρήσεις των Τούρκων στην Ρωσία για την συμφιλίωση των δύο χωρών, έτσι σήμερα ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου ανακοίνωσε ότι η Ρωσία θα μπορεί να χρησιμοποιεί την αεροπορική βάση του Ινσιρλίκ για τις επιχειρήσεις της ρωσικής Αεροπορίας κατά του ISIS στην Συρία.
 
«Η Τουρκία θα μπορούσε να επιτρέψει την χρήση της αεροπορικής βάσης του Incirlik air στον πόλεμο κατά του ISIS. Θα συνεργαστούμε με όλους όσους πολεμούν το Ισλαμικό Κράτος και ανοίξαε την βάση του Incirlik για όποιον θέλει να συμμετάσχει ενεργά στον αγώνα αυτόν. Γιατί να μην συνεργαστούμε με την Ρωσία με αυτόν τον τρόπο;»
 
Σημειώνεται ότι ο Τουρκος ΥΠΕΞ συζήτησε για τον αγώνα κατά της τρομοκρατίας με τον Ρώσο ομόλογό του Sergey Lavrov στο Sochi στις 1 Ιουλίου.
 
«Η Τουρκία είναι έτοιμη για μια τέτοια συνεργασία. Η τρομοκρατία είναι ο κοινός μας εχθρός. Ο μηχανισμός κοινής δράσης είναι σημαντικός για να απποτρέψουμε στο μέλλον αρνητικά ατυχήματα μεταξύ των πλευρών που μάχονται το Ισλαμικό Κράτος.»
 
Μέχρι σήμερα η Άγκυρα είχε επιτρέψει την χρήσση της βάσης του Ιντσιρλίκ στις ΗΠΑ, Γερμανία και Ηνωμένο Βασίλειο.
 
Η ρωσική Αεροπορία ξεκίνησε τις αεροπορικές επιδρομές κατά υποδομών του ISIS και της Jabhat al-Nusra στις 30 Σεπτεμβρίου του 2015 κατόπιν αιτήματος του Σύρου προέδρου Bashar Assad. 
 
Παρά την μερική αποχώρηση ρωσικών δυνάμεων που διέταξε στις 14 Μαρτίου του  2016, ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin η Ρωσία ακόμα συνεχίζει επιχειρήσεις μεγάλης ισχύος κατά των ισλαμιστών που τους έχει οδηγήσει σε οδυνηρές ήττες.
 
Δύο είναι οι μεγάλε ρωσικές βάσεις στην Συρία, στην Hmeymim aerodrome και στην Tartus.
 
Ρώσοι Spetsnaz συμμετέχουν ενεργά τις χερσαίες επιχειρήσεις του συριακού Στρατού σε πλήρη συνεργασία με Ιρανούς αλεξιπτωτιστές οι οποίοι συνδράμουν και αυτοί κατόπιν εντολής της Τεχεράνης κυρίως στο μέτωπο του Χαλεπίου το οποίο τις τελευταίες ημέρες παρυσιάζει κατάρρευση για τους ισλαμιστές μετά την αποχώρηση της Jays Al Islam κατόπιν εντολής της Άγκυρας από την βόρεια ύπαιθρο του Χαλεπίου.
 
Οι ισλαμιστές του ISIS και της Αλ Νούσρα έχουν αποκλειστεί στις ανατολικές συνοικίες της πόλης χωρίς καμία δίοδο ανεφοδιασμού πλέον.
pronews