11.7.16

Financial Times εναντίον Α.Τσίπρα: «Έσπασε τη κοινή θέση του ΝΑΤΟ κατά της Ρωσίας»


ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ. ΟΛΟΣ Ο ΛΑΟΣ ΣΥΜΦΩΝΕΙ, ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΑΥΤΗ, ΜΑΖΙ ΤΟΥ.EFENPRESS



ΝΕΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ TELEGRAPH ΚΑΤΑ Π.ΚΑΜΜΕΝΟΥ

του Βασίλη Καπούλα
Μία ημέρα μετά το κατευθυνόμενο δημοσίευμα της Telegraph κατά του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, ήρθε δεύτερο δημοσίευμα , αυτή τη φορά από τους Financial Times το οποίο κατηγορεί τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι "έσπασε" την ομόφωνη θέση του ΝΑΤΟ και κάλεσε για συνεργασία με τη Ρωσία.
 
Oι ηγέτες του ΝΑΤΟ πήραν δείπνο στο προεδρικό παλάτι στη Βαρσοβία την Παρασκευή μετά από μια ημέρα σκληρών συζητήσεων για το θέμα της Ρωσίας και την ανάγκη να σταλεί ηχηρό μήνυμα στο Κρεμλίνο για τη θέση της ανατολικής Ευρώπης στην Ατλαντική Συμμαχία αναφέρει το δημοσίευμα.
 
Ο ένας μετά τον άλλον οι ηγέτες των πιο ισχυρών στρατών της συμμαχίας επανέλαβαν με πολύ προσεχτικές φράσεις την ενότητα του ΝΑΤΟ, μέχρι που ο Αλέξης Τσίπρας, ο Έλληνας πρωθυπουργός, μίλησε.
 
Ο Α.Τσίπρας σε αντίθεση με τους άλλους ηγέτες είπε ότι είναι η ώρα να λήξει η αντιπαράθεση με τη Ρωσία. Ο Α.Τσίπρας παρέκκλινε από τις επίσημες συναινέσεις και επιχειρηματολόγησε υπέρ της συνεργασίας με τον Ρώσο πρόεδρο, Β.Πούτιν.
 
Η θέση του απορρίφθηκε αμέσως από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μ.Ομπάμα.
 
Επί δύο ημέρες επίσημων συναντήσεων στην πρωεύουσα της Πολωνίας, έχουν προετοιμαστεί πολλά τεχνικά έγγραφα και πολιτικές για το νέο στρατιωτικό δόγμα του ΝΑΤΟ τονίζει το δημοσίευμα.
 
Όμως και ο Γερμανός ΥΠΕΞ, Frank-Walter Steinmeier, κατηγόρησε τη Συμμαχία ότι προκαλεί με τις πρόσφατες ασκήσεις που διεξήγαγε στην Πολωνία ενώ και ο Φ.Ολάντ τόνισε ότι η Ρωσία πρέπει να αντιμετωπιστεί ως "συνεργάτης" και όχι ως "εχθρός".
 
Οι αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ και αρκετοί άλλοι ανώτεροι αξιωματούχοι απέρριψαν αυτές τις θέσεις τονίζει το δημοσίευμα.
 
Υπενθυμίζουμε ότι το δημοσίευμα της Telegraph ανέφερε ότι "ανώτεροι αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ εξέφρασαν τις ανησυχίες τους λόγω των προσπαθειών της Αθήνας να συνάψει πακέτο αμυντικής συμφωνίας με τη Μόσχα. Αυτό θα είχε ως αποτέλεσμα να υπονομευτεί το ενιαίο μέτωπο εναντίον πράξεων "ρωσικής επιθετικότητας" (δείτε σχετικά πατώντας ΕΔΩ).
 
Πιο αυγκεκριμένα οι αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ εξέφρασαν ανησυχίες για την "εμβάθυνση των αμυντικών δεσμών μεταξύ Ελλάδας και Μόσχας".
 
"Οι ανησυχίες του ΝΑΤΟ σχετίζονται με την τελευταία αναγγελία του Π.Καμμένου, του Έλληνα Υπουργού Άμυνας, όταν αποκάλυψε μια νέα συνεργασία με τη Ρωσία για δημιουργία γραμμής παραγωγής των ρωσικών φορητών όπλων της εταιρείας Kalashnikov".
 PRONEWS