4.7.16

EKTAKTO: Το βόρειο Χαλέπι στον έλεγχο του συριακού Στρατού μέσα από ποταμούς αίματος (φωτό, vid)


ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ

του Βασίλη Καπούλα
Αναπάντεχη εξέλιξη έχουμε στο Χαλέπι καθώς σε μια αιφνιδιαστική κεραυνοβόλα επίθεση μεγάλης κλίμακας ο συριακός Στρατός και οι σύμμαχοί του κατάφεραν νααποκόψουν την οδό ανεφοδιασμού των ισλαμιστών με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν και να βρίσκονται υπό πολιορκία μέσα στο βόρειο Χαλέπι.
Σε περίπου 500 ισλαμιστές εκτιμώνται οι νεκροί, οι 200 από τους βομβαρδισμούς και κάποιες ισλαμιστικές οργανώσεις αποχωρούν από το Χαλέπι...
Στην ουσία οι ισλαμιστές είναι αποκομμένοι στις ανατολικές συνοικίες αλλά πλέον ο συριακός Στρατός ελέγχει όλες τις κύριες εισόδους της πόλης.
Σε μια αιφνίδια εξέλιξη ο συριακός Στρατός ανακατέλαβε ό,τι είχε απωλέσει τις προηγούμενες ημέρες και πέρασε στην αντεπίθεση.
Φυσικά αυτό οφείλεται και στην ρωσική Αεροπορία η οποία έριχνε επί ημέρες "ότι είχε".
"Ο Στρατός ανέκτησε τον έλεγχο της ημιαστικής περιοχής Mallah, κόβοντας το δρόμο ανεφοδιασμού των τζιχαντιστών που περνάει από το δρόμο του Castillo στο βορρά της πόλης του Χαλεπίου" ανέφερε αξιωματικός του συριακού Στρατού.
Την Τετάρτη ο συριακός Στρατός ξεκίνησε εκτεταμένη επίθεση κατά της τρομοκρατικής οργάνωσης  Jaysh al-Islam και Jaish al-Fatah στην ύπαιθρο Al- Mallah.
Οι ειδικές δυνάμεις "Τίγρης" μπήκαν στην νότια πλευρά της Al-Malaah και "καθάρισαν" τον κύριο άξονα.
Αυτή τη στιγμή μαίνονται σφοδρές συγκρούσεις μέσα στο Χαλέπι σε Alkhaldi, Bani Zaid στη Βιομηχανική Περιοχή της Khalidiyeh ενώ ο συριακός Στρατός κατέλαβε πολλά εργοστάσια στην περιοχή Leiramon.