31.7.16

Καίγεται όλη η βόρεια Εύβοια - Οι φλόγες έξω από την Λίμνη απειλούν κατοικημένες περιοχές


του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Η φωτιά βρίσκεται πλέον στα όρια της κοινότητας του δήμου Μαντουδίου- Λίμνης- Αγίας Άννας στην Ευβοια και οι δημοτικές αρχές ετοιμάζουν τους κατοίκους για εκκένωση σε περίπτωση που ο άνεμος κατευθύνει τις φλόγες προς τα σπίτια της κοινότητας .
 
Η φωτιά βρίσκεται σε απόσταση 200 μέτρων από τα σπίτια του οικισμού,  στη πλευρά που είναι το βουνό. Οι άνεμοι αν και ισχυροί προς το παρόν δεν έχουν κατεύθυνση τη Λίμνη. 
 
Παρόλα αυτά έχουν ξεκινήσει οι προετοιμασίες για την εκκένωση της περιοχής εάν χρειαστεί
 
Η πυρκαγιά έφτασε στο Λιμεναρχείο, ενώ άρπαξε φωτιά το γήπεδο της πόλης. 
 
Όπως έγινε γνωστό, εκκενώθηκε και η Μονή στην περιοχή, ενώ όλες οι μοναχές είναι καλά στην υγεία τους.
 
Οι κάτοικοι, εκτός της Λίμνης, εκκενώνουν τους κοντινούς οικισμούς, καθώς φοβούνται ότι το πύρινο μέτωπο θα μεταφερθεί κοντά στα σπίτια τους. 
 
Ωστόσο, οι επίσημες αρχές και δη η πυροσβεστική δεν έχουν δώσει εντολή για εκκένωση οικισμών, παραδέχονται ωστόσο ότι ακόμα δεν έχει τεθεί σε έλεγχο και ότι η προσπάθεια κατάσβεσης συνεχίζεται.
 
Η φωτιά μέχρι αυτή την στιγμή έχει κάψει μια εξοχική κατοικία, δύο αποθήκες και ένα συγκρότημα ενοικιαζόμενων δωματίων πιο πριν είχε εκκενωθεί ο οικισμός Κατούνια.
 
Το πύρινο μέτωπο έχει μήκος 12-15 χιλιομέτρων και έχουν καεί 20.000 στρέμματα δάσους. 
 
«Με τη μεγάλη συγκέντρωση των δυνάμεων πυρόσβεσης και βοηθούντος των ανέμων, η κωμόπολη της Λίμνης δεν κινδυνεύει» δήλωσε ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας που παρακολουθεί τις εξελίξεις γύρω από την μεγάλη πυρκαγιά στη Βόρεια Εύβοια.
 
Αυτή την ώρα, στη μάχη με τις φλόγες έχουν ριχθεί μεγάλες επίγειες δυνάμεις αλλά και έξι πυροσβεστικά αεροπλάνα καθώς και έξι ελικόπτερα, προσπαθώντας να θέσουν εκ νέου υπό έλεγχο την πυρκαγιά.
 
«Η κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί μετά τις τεράστιες προσπάθειες των πυροσβεστών, δεν υπάρχει κίνδυνος κατοικημένες περιοχές, αλλά και πως οι δυνάμεις θα είναι σε επιφυλακή τις επόμενες ημέρες για να αποφευχθεί οποιαδήποτε αναζωπύρωση της πυρκαγιάς.»
pronews