14.7.16

Κομματικά “παιχνιδάκια” ανοίγουν το δρόμο προς τη Βουλή για όσουν θέλουν “εκτουρκισμό” της Θράκης


Μείωση του ποσοστού εισόδου στη βουλή από 3% σε 2,5% ή 2% γίνεται σκόπιμα για να εισέλθουν στη  βουλή Τούρκοι και να εκτουρκιστεί η δυτική Θράκη. Όσοι το στηρίξουν στηρίζουν τα τουρκικά συμφέροντα εις βάρος της Ελλάδος.Juan

Το “παιχνίδι” του εκλογικού νόμου “ανοίγει” και όπως αναμενόταν τα κόμματα βάζουν πάνω και πρώτα απ΄όλα το συμφέρον τους. Ακόμη και το εθνικό συμφέρον έπεται…

Το εκλογικό όριο για την είσοδο ενός κόμματος στη Βουλή δεν πρέπει να μεταβληθεί προς τα κάτω.Ήδη ακούγονται προτάσεις να πάει στο 2,5% από το 3. Θα βρεθούν κι άλλοι που θα προτείνουν χαμηλότερο ποσοστό. Ο κίνδυνος να προσφέρουμε στους υποκινούμενους από την Τουρκία μειονοτικούς κύκλους της Θράκης και κοινοβουλευτική εκπροσώπηση είναι ορατός!
Δεν είμαστε απ΄ αυτούς που πιστεύουμε ότι ο αποκλεισμός τους από τη Βουλή θα λύσει τα προβλήματα που προσπαθούν να μας προκαλέσουν στη Θράκη.Αυτά λύνονται με σχεδιασμένη μακρόχρονη πολιτική που θα έχει στόχο την βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων,ώστε να μην υπάρχουν πρόθυμα αυτιά για να ακούν τις ανοησίες που λένε τα φερέφωνα του τουρκικού προξενείου,ούτε άδειες τσέπες για να τις γεμίζουν τουρκικά κεφάλαια. Όμως μέχρι να βρεθεί ελληνική κυβέρνηση και κόμματα που θα καταλάβουν τα αυτονόητα και κυρίως θα δράσουν προς αυτή τη κατεύθυνση,πρέπει να αποτρέψουμε οποιοδήποτε ενδεχόμενο,να δούμε στα βουλευτικά έδρανα εκπροσώπους αυτών που επιδιώκουν να εκτουρκίσουν τη Θράκη.
Τα πολιτικά και κομματικά “παιχνιδάκια” πρέπει να έχουν επιτέλους κι ένα όριο…
Ας αφήσουν λοιπόν τις …εκπτώσεις για το εκλογικό όριο εισόδου στη Βουλή. Ακούσαμε σήμερα τον  υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τέρενς Κουίκ  στον ραδιοσταθμό Real FM να λέει ότι  «το όριο ασφαλείας είναι αναμφίβολα το 2,5%. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έχουμε ζητήσει το 3%, αλλά επαναλαμβάνω ότι το «όριο ασφαλείας» είναι το 2,5%. Το έχω συζητήσει με ανθρώπους του πολιτικού πεδίου, που ξέρουν τα πράγματα. Το συζητούσα πρόσφατα και με τον κ. Φώτη Κουβέλη. Ήθελα να πάρω την άποψη του. Το κουβέντιασα σε μία τυχαία συνάντηση και με βουλευτή του ΚΚΕ» είπε ο κ. Κουίκ, προσθέτοντας ότι «για εμάς και ως κυβέρνηση και ως ΑΝΕΛ, το θέμα του ορίου δεν μπαίνει σε επίπεδο «δούναι και λαβείν» με τα κόμματα της αντιπολίτευσης.»
Νομίζουμε ότι και το 2,5% δεν πρέπει καν να συζητείται…
http://www.militaire.gr/