27.7.16

«Σφαγή» στον τουρκικό Στρατό: Οι «Ευρασιανιστές» «καθαρίζουν» τους ΝΑΤΟϊκούς - Δείτε πως τους ταπεινώνουν (φωτό)

ΦΕΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΩΝ

του Βασίλη Καπούλα
Σφαγή στον τουρκικό Στρατό: Οι "Ευρασιανιστές" στρατιωτικοί "καθαρίζουν" τους ΝΑΤΟϊκούς στρατιωτικούς μετά από εντολές του Ρ.Τ.Ερντογάν ενώ η σύγκρουση αναμένεται να κορυφωθεί αύριο Πέμπτη 28 Ιουλίου στο πιο κρίσιμο Ανώτατο Συμβούλιο Κρίσεων των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΤΕΔ) της νεότερης ιστορίας της Τουρκίας.
Ο Ρ.Τ.Ερντογάν είναι αποφασιμένος να διώξει όλους τους στρατιωτικούς που είχαν ή έχουν σχέση με το ΝΑΤΟ. 
Για να γίνει αντιληπτό το πόσο κρίσιμο είναι το συγκεκριμένο συμβούλιο, αρκεί να ληφθεί υπόψη ότι θα εξεταστεί η κατάσταση των 358 ανωτάτων αξιωματικών των ΤΕΔ, για τους 133 από τους οποίους υπάρχουν στοιχεία συμμετοχής τους στην οργάνωση του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν! Επίσης, για 135 από τους 140 συνταγματάρχες που είναι υπό προαγωγή, υπάρχουν επιβαρυντικά στοιχεία στους φακέλους τους, γεγονός που τους καθιστά ύποπτους και άρα ακατάλληλους για να αναλάβουν διοικητικές θέσεις στις ΤΕΔ.
Ο Ρ.Τ.Ερντογάν είναι σίγουρος και τονίζει πως έχει αδιάσειστα στοιχεία πως οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ ενορχήστρωσαν το πραξικόπημα. Υπάρχουν καταθέσεις και πληροφορίες πως οι πραξικοπηματίες από την πρώτη στιγμή είχαν διακηρύξει την εμπιστοσύνη τους στο ΝΑΤΟ.
Επιπλέον οι πραξικοπηματίες τόνιζαν ότι έπρεπε η Τουρκία να επικεντρωθεί στην Al-Nusra, ότι ακριβώς ήθελε και το ΝΑΤΟ-ΗΠΑ.
Οι Τούρκοι Διοικητές στις ΝΑΤΟϊκές βάσεις σε Σμύρνη και Ιντσιρλίκ βρίσκονται υπό κράτηση.
Οι δυνάμεις των πραξικοπηματιών ανήκαν στην Δύναμη Ταχείας Αντίδρασης του ΝΑΤΟ.
Ταυτόχρονα  έκτακτες συσκέψεις για το θέμα της Τουρκίας γίνονται σε Ρωσία και ΗΠΑ. Χάος επίκειται στην Τουρκία καθώς η πρεσβεία των ΗΠΑ έδωσε εντολή στις οικογένειες των Αμερικανών διπλωματών να εγκαταλείψουν τη χώρα ενώ ανακοινώθηκε και νέα ταξιδιωτική οδηγία.
Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Β.Πούτιν, συγκάλεσε έκτακτο συμβούλιο ασφαλείας για το θέμα της Τουρκίας.
Ο Β.Πούτιν συζήτησε με τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας την επικείμενη επίσκεψη του Τούρκου προέδρου, Ρ.Τ.Ερντογάν.
"Ο Β.Πούτιν ενημέρωσε τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας για την πρόσφατη τηλεφωνική συνομιλία με τον Ερντογάν και τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, Μ.Νετανιάχου" είπε ο Ν.Πεσκόφ.
Στη συνάντηση παρών ήταν ο Ν.Μεντβέντεφ, ο Sergei Ivanov, ο ΥΠΑΜ Σ.Σοιγκού, ο επικεφαλής της FSB, Alexander Bortnikov, ο επικεφαλής της Υπηρεσιας εξωτερικής κατασκοπείας, Mikhail Fradkov και ο αναπληρωτής γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας, Rashid Nurgaliyev.
Η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Άγκυρα, είπε ότι στις 26 Ιουλίου, το State Department έδωσε την έγκριση για την αποχώρηση των μελών των οικογενειών του προσωπικού από τη χώρα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα.
«Κατά τη διάρκεια της περιόδου αυτής, Αμερικανοί πολίτες στην Τουρκία μπορεί να παρατηρήσουν μια αύξηση της δράσης και των περιορισμών εκ μέρους της αστυνομίας και του στρατού όσον αφορά τις μετακινήσεις» αναφέρει μεταξύ άλλων η πρεσβεία στο σχετικό ηλεκτρονικό μήνυμα ασφαλείας που απέστειλε στους Αμερικανούς που ζουν στην Τουρκία.
Ταυτόχρονα οι ΗΠΑ συμβουλεύουν τους πολίτες να "ξανασκεφτούν" τυχόν ταξίδια στην Τουρκία αυτή τη χρονική στιγμή" μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα ενώ έχει δοθεί εντολή για "οικειοθελή αποχώρηση" των μελών της πρεσβείας στην Άγκυρα και του Προξενείου στην Κωνσταντινούπολη.
pronews